• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Ett steg fram, två tillbaka

  Jag tog faktiskt tjuren vid hornen och gav mig fan på att lyckas åka själv med Latoya idag. Hon gick på direkt hemma, tog en tugga mat/godis men backade ut. Gick rakt på igen, stannade och det var bara att stänga och åka. På plats var hon ett jävla as och buffade mig illa rakt in i metallramen på det känsliga stället i armbågen så jag fick riktigt ont. Svartnar för ögonen-ont. Vet inte om armen är hel-ont. Hon är ju buffig och lite unghästjobbig i kombination av ouppfostrad/ohanterad (fortfarande för lite fostrad/hanterad så det tar ju sin lilla tid att bli en normal häst...) från marken. Men försökte hålla god min jäntemot henne och tränsade henne, lastade ur henne och fick sadla lite i farten när hon hade svårt att stå still.
   
  Hon tittade lite på omgivningen men gick som en klocka på hindren! De första sprången var hon glad men väntade och låg inte direkt på. Men sen vaknade hon och så blev det ett helt annat driv i henne! Jag tabbade mig en par gånger när jag missbedömde avståndet jämfört med hennes galopp. Det sitter lite Sacke-ridning i mig där det enda alternativet är att rätta framåt (pga hans stora rörelser som han inte är så stark i än), så jag tänkte framåt men skulle ha suttit upp för Latoya gjorde nämligen omtramp och det i sig är väl inte hela världen, men det är inte alls så trevligt av mig då att tänka framåt och vara i det läget i tanken. Men det var inga problem eller så, utan bara något jag måste påminna mig om till nästa gång. Annars var hon jättefin på hinder! Snacka om att vara motsatsen till Aleccis btw. Latoya är så himla, himla enkel att rida på hinder. Okej att det är litet, men ändå. Får se vad nästa P&J blir eller om det finns någon snäll lokal tävling framöver som passar oss.
   
  Hem var hon inte lika snäll att lasta. Hon var mer intresserad av det som hände runt omkring (obs, det var helt dött omkring oss...), men efter en tjugominuter någonting så kunde vi rulla hemåt också. Surt att hon är lite tjurig, men å andra sidan så klarade jag i alla fall av att göra denna lilla resa idag och det är ett stort steg på vägen. Det enda som hjälper är att lasta och åka, lasta och åka. Träna, träna, träna. Även om det är surt såhär innan jag vet om jag ens får med henne hem. Det svåra i lastningen är att det är väldigt svårt för mig att vara på två ställen samtidigt. Men jag ska fan i mig lyckas!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.