• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dagsplaner

  Två hästar ska hoppas, en ska dressyras. Latoyahästen får väl hoppa lite tunnor på ängen antar jag. Det har kommit en liten regnskur så det booorde rent teoretiskt vara bättre underlag än sist. Kollar givetvis detta innan! Har igen hjälp så tänker inte försöka åka själv. Lasta hade jag säkert fixat själv, räknar jag med, men jag tycker fortfarande att det är för tidigt att "utmana ödet" och prova. Det ska ju inte kunna bli otydligt, och den risken finns när jag ska göra flera saker på flera håll samtidigt; inne och ute, framför och bakom osv. Men det stora problemet är snarare att lösa själva utrustningsgrejen på plats. Hon dansar runt och det är svårt att slänga på utrustning på en dansande unghäst redan som det är, även med fyra händer att tillgå. Än svårare med endast två. Och nej, jag tänker inte köra henne med sadeln på. Hon är opålitlig och så råkar jag tycka att det är lite... otrevligt, haha. (Som att hästen egentligen bryr sig? Med största sannolikhet inte, hehe. Framför allt inte i 10 minuter, but still!)
   
  Sedan ska Aleccis dressyras igen. Usch, jag har fasen stora problem med sadeln. Den är viiiidrig. Den förstör allt det lilla självförtroende jag hade byggt upp vad gäller dressyren. Vi kommer säkert inte ens kunna genomföra programmet... Så illa känns det! Hur ska jag kunna RIDA henne när jag inte kan hålla om/driva henne fram till min hand? Enda sättet nu som jag lyckas försöka göra är att släppa benen helt, men passivitet har ingen vunnit dressyr på. Dessutom blir det på så vis rejält otydligt för stackars hästen. Alltså, hjälp! Någon som har något tips? Som det ser ut nu så lär jag väl ta med den gamla dressyrsadeln på tävlingen... :/
   
  Sist ut för dagen är prickiga Sacke som ska hoppas igenom igen. Jag har en ny liten plan som jag ska prova. Det är bara en grej för min egen del, ingen dirket "fysisk" plan, utan helt och hållet en annan tanke jag ska ha med i bakhuvudet. Vi provar så får vi se!
   
   
  Lite för smal så den åker fram lite, men jag kan i alla fall hålla om henne. Hur schysst är det då att ta med den på tävling? En helt ärligt ställd fråga alltså. (Och ja, jag märker att jag försöker övertala mig själv genom att få det att låta som att det inteee äääär sååå faaaarliiigt.)


  Kommentarer
  Anonym

  Körde inte heller med sadel innan jag var säker på lastningen men om de kan åka med täcke övrig tid på året så vad är skillnaden lixom ;)

  2016-08-02 @ 07:43:14


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.