• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Aleccis kropp

  Aleccis har bråkat med ett tungt, hängande körsbärsträd vilket rev upp en över två dm lång, blodig reva på rumpan och länden som slutade strax i höjd med schabraket (dvs sadeln låg inte på revan). Hon var aldrig halt och inte nämnvärt påverkad av revan tack och lov. Men den började till och med vara lite i början och när jag rengjorde kunde hon ömma - med all rätt. Jag har kunnat rida henne som vanligt och hon har varit "som vanligt" i allmäntillstånd och känts som vanlig att rida.

  Förutom en sak; jag har blivit "överskjuten" åt höger. Och revan är på höger sida, vilket iofs får mig att logiskt sett bli överskjuten på vänster sida. Men hästar är inte särskilt logiska. Snedheten har varit väldigt störande och inget jag tidigare märkt av (en sådan snedhet alltså). Jag började med att rannsaka mig själv. Men i samma sadel på andra hästens rygg så fanns ingen snedhet. Dvs sadeln verkar det inte vara fel på. Samma sadel som dessutom är utprovad för 1,5 år sedan och som hon burit sedan dess. Dessutom gjordes en uppföljningskoll av sadeln alldeles nyligen. Då är det alltså jag eller A kvar...

  Vi åkte till Eksjö för att tävla och på lördagen följde mor och E med. E älskar djur och är dessutom utbildad (människo-)massör. Han masserar jämt A när han får lov/tid och sa till mig att hon kändes hårdare i vänstra delen av ryggen (filén antar jag att man borde kunna kalla det). Bra att veta och antagligen har hon flyttat över mig pga det då. Olika styrkor i ryggsidorna. (Påhittat ord?) På söndagen kom domaren fram och ville tipsa om att känna igenom henne, gärna med något djupare, typ biolight. (Detta pga att han tyckte hon såg ut att krypa ihop ibland innan hindren vilket han inte sett henne göra på lördagen. Jag respekterar detta även om jag också vet att hon kryper ihop och springer bredvid när hon inte vågar hoppa, t ex för jag red för sakta och passivt i den klassen. Men inget utesluter egentligen det andra och dit kommer jag i sista stycket).

  I lördags var jag och Aleccis i Boxholm. Med oss hade vi min mor och E igen. Denna gång sa E att A var mycket finare i ryggen, och inte alls lika hård i vänstersidan. Min teori; hon har snedbelastat pga såret och det har nu blivit konsekvenser.

  Med denna historik kommer därför min equiterapeut ut till Aleccis på måndag, och hon jobbar med bland annat akupunktur, massage och biolight. Sedan ska Aleccis veckan därpå (hoppas det går bra att göra så, så det inte blir "för tidigt") ska hon checkas/behandlas av en equifys. Detta har jag inte provat tidigare men det är mer kiropraktiskt och biomekaniskt. Det ska bli intressant att se vad de säger om henne, och om de hittar något "icke-veterinärt" i hennes kropp. Hon regerade ju muskulärt vid tryck när hon vet.checkades i somras och fick antiinflammatorisk behandling mot det.

  Allt för A <3  Kommentarer
  anna

  Vad har du för equiterapeut?

  Svar: Samantha Andersen :)
  vinna.blogg.se

  2016-08-17 @ 18:32:49


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.