• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Varför är det bara sopor som vill bli ridlärare?

  Jag som jävligt (höhö) ambitiös bonnunge som envist försöker höja hinder och matcha prestigenötterna på tävlingar där ute blir lätt provocerad av de som väljer att studera till ridlärare. Det är något som väcker mitt intresse - folk som vill bli ridlärare. Har de en blogg så klickar jag in. För att ALLTID bli så besviken. De studsar runt på sina arma djur och funderar på om de borde prova något nytt - t ex prova att styra hästen med benen. WHOAA! Va? Coolt, att prova något NYTT.
   
  Hahahaha, åh, jag blir knäpp. Det är skogsmullar med travare som får någon jävla idé om att de ska lära hela världen att åka häst. Och sen är vi ju där; ridskoleungarna har ingen aning om vad lodrät sits är, de vet inte vad en korrekt jävla form (dvs MAGMUSKLERNA på hästen ska aktiveras, och det gör man inte genom att dra stackarn i käften) - till slut tappar de intresset för att de inte utvecklas. De som vill utvecklas iaf. Alla vill ju inte det. Och det är också provocerande, haha. Man orkar inte med de ungar som inte har något driv, oavsett intresse. Se till att dröm lite och kämpa på framåt, för fan.
   
  Om ambitiösa ryttare som börjat sin karriär bland drömmar, mål, arbete och framgång sadlar om och lägger denna energi, dessa mål och ambitioner på tuffa småryttare så har vi ett annat utgångsläge. Men visst, vem fan vill gå från tävlingsambitioner till snorungar? Förstår att det inte är så vanligt IRL ;) Fega små ungar som bara ska klaga. Kliv av hästen och mocka arton boxar då, om det är så jävla jobbigt att anstränga sig lite.
   
  Äsch, vi hade löst så jävla många ridskole(ungar)problem om det varit vettigt folk som utbildat nästa generation. Det är jag övertygad om. Vi hade sluppit ridlärare som hänger i ett hörn och är där för att de måste. Dvs de går till jobbet för att ingen annan lär sköta deras jobb om de inte är där. Det finns inget driv, inga ambitioner och inga drömmar och mål. Usch. En skam för ridskolan och hela jävla häst-framtiden, tänker jag att det är.
   
  Men visst, är det ingen som vill bli ridlärare så är problemen ännu större... Så då får de väl utbilda den skit som ändå vill. Jag kan ändå inte låta bli att tycka att det borde sållas bättre! Rena tävlingsresultat behöver inte säga mycket, men du märker på så vis om det är någon som börjat på ett ställe och arbetat framåt till ett annat - ambitioner. Jag vill se mer och större jävla ambitioner.
   
  (Men alla är inte inkompetenta, ointresserade nötter - vi har "K" också. Jag har inte ridit för K, men jag vet att vi nu snackar en helt annan nivå. Vi snackar ambitioner, vi snackar mål, vi snackar fucking pedagogik och vi snackar att lägga en jävla grund att stå på. Länge leve K!)
   
  Haha, krämade på lite för att det blev roligare så. Puss.
   
  Lillis hade kunnat vara ridskolehäst. RIP alla hans kvalitéer, men hurra för vad många ungar som hade älskar honom för den han är. Tjock, glad och väldigt social :D


  Kommentarer
  emelie behrmann

  Agree i det mesta men ibland är det faktiskt lättare att lära/visa andra hur man ska göra något själv.

  Svar: Jepp, så kan det vara. Men i regel vill man ju ha någon form av "referens"/vill ha bevis på att de kan det de lär ut, kan i alla fall jag tycka, och då klingar det inte högt utan någon vidare bakgrund.
  vinna.blogg.se

  2016-04-11 @ 10:57:09 | URL: http://komkoma.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.