• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Träningstankar om Latoya

  Jag vet ju ingenting om Latoya egentligen, mer än att hon är inriden, och har hoppat lite grann under ryttare. Men jag utgår från att hon typ inte kan någonting alls, och vi börjar helt från början. Även om vi börjar från början så vill jag såklart börja "hoppa" (kliva över bommar) henne så snart som möjligt.
   
  En fyraåring som är i fas för sin ålder går 100 cm, så tanken är att matcha henne mot 100 cm's-hinder "så fort som möjligt". Skynda långsamt, men målinriktat. Det hade varit roligt att få henne att gå med andra fyraåringar i deras klasser (om jag läst rätt så får hon gå championat men inte breeders) till hösten. Men allt hänger såklart på henne.
   
  Då sitter jag här med en fyraåring igen. En fyraåring som bara får göra en start/dag enligt TR. Men folk verkar fan inte ta den regeln på allvar! Jag har sett flera (både ponnyer och storhästar) som startat två klasser/dag hela året som fyraåringar. Det är ju för deras skulle de bara får göra en start. Lokalt iaf. P&J är ju skitsamma, det är ju inte samma dryga väntan mellan klasserna där utan mer in och hoppa, ut en liten stund och in och hoppa igen. Jag tänker se mig om efter potentiella P&Jer så snart som möjligt. Ju tidigare hon får komma ut och få rutin, desto bättre. Dessutom finns ju alla höjder att välja på, så det finns alltid något som passar. Lokalt passar jag nog på att ta med henne på när det arrangeras lokala små hopptävlingar i närheten. Men det gäller ju att det klaffar med jobbhelger och Aleccis tävlingshelger.
   
  Det blir kul med en unghäst att matcha mot framtida tävlingar.
   
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.