• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Tävlingsfunderingar

  Då var vi i träsket igen. Det är så mycket lättare när man är på en viss nivå och typ behöver nöta, mängdträna eller helt enkelt är där man hör hemma och vill vara och tävla. Det är inte vi. Jag vet inte riktigt vad jag ska välja för klasser eller hur jag ska lägga upp det nästa helg.
   
  Från att ha anmält oss till 120 cm och, trott eller ej, 125 cm på söndagens regionala tävling i Bankeryd. Det var när det gått så himla bra, så tänkte att det eventuellt kunde vara rimligt att debutera 125. Man kan ju säga att de planerna är djupt nedgrävda och vi kan inte ens skymta dem inom den närmsta tidsplanen. När det började kännas lite sisådär (efter tävlingarna i Laholm) sig så gjorde jag därför ett klassbyte till 115 cm och 120 cm. Tänkte att det skulle bli bra.
   
  Åkte till Eksjö och vägrade ut oss i majoriteten av starterna, blev dock klokare men nu krävs det träning och rundor för att hitta tillbaka till självförtroendet igen. Pratade med Lasse som höll med om att det är bättre att ta 110 cm och 115 cm. So far, so good.
   
  Kom inte runt felfritt sista klassen heller i Eksjö, så fick då kalla fötter och såg samtidigt att det började närma sig anmälningsstopp till tävlingen. På lördagen har de nämligen lokala klasser, och vi har ju bott där förut. Aleccis i box, jag hos kompis och vi hade en kanonhelg - vi har självförtroende i Bankeryd.
   
  Vi är nu alltså anmälda till 100 cm och 110 cm på lördagen, och 110 cm och 115 cm på söndagen. Exakt samma klasser som vi hoppade där i höstas. Då bestämde jag mig ändå för att sänka ner till 100 cm, och stanna över natten. Många starter, många språng, mängdträna jäääävlar. Det är vad vi behöver nu. Och framför allt på ett ställe där vi har bra självförtroende. Låter som ett passande upplägg, med tanke på var vi är här och nu.
   
  Sedan såg jag att det bara var jag som hade bokat box över natten. Åh, beslutsångest. Jag tänker inte låta henne stå ensam över natten, på box när hon är van vid både sällskap och att vara ute. No way. Vad ger det oss? Inga fördelar, i alla fall. Jaha, ska vi bara åka en dag? Åka båda, men åka fram och tillbaka varje dag? Åh, jag som precis hade bestämt mig!
   
  Jag ringde därför kontaktpersonen för tävlingarna och fick bästa tänkbara bemötande: "Det är inga problem, då ställer vi bara dit en ridskolehäst!" Alltså, så himla snällt! Hon kom med en lösning direkt, och det var som att de inte gjort annat än att portionera ut sina ridskolehästar, haha. Skojar såklart, men så underbart snällt och fantastisk inställning gentemot ett "problem" som inte är deras, egentligen. Jag är i alla fall skitglad och tacksam för att det kommer lösa sig, och då håller jag än så länge fast i min plan.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.