• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat pay & jump i Sävsjö med Aleccis (17/4)

  Kallt och mulet, blåsigt och regnigt - det var rätt skönt att det inte var jättemycket starter. Aleccis däremot är ju härdad, så det är bara jag som klagar, haha. Jag åkte själv och det är verkligen inga som helst problem när man kommer ihåg att ta med ett grimskaft! Eftersom jag inte lastar henne med grimskaft så råkade jag glömma denna lilla, men ack så viktiga, utrustning hemma. Skit.
   
  Jag bar in sadeln och hängde den över mellanväggen för att kunna nå den utifrån. Hängde tränset över axeln och lastade ut henne i grimma. Älskar att P&J bara är träning, så man inte behöver ha träns under de strikta regler som på en tävling. Jag vill nämligen inte lasta ur med tyglarna, men är för lat för att plocka bort dem. Även om man sätter fast dem, kan de fasta över pinnen till mellanväggen. Gick super att tränsa ute, men hon ville inte riktigt stå still sedan utan kändes lite lagom laddad. Hade lite bök med att sadla (eftersom hon inte stod still, haha), men såg till att lasta ur i god tid så det var inget som påverkade oss. Skönt, för det är så lätt att bli stressad känner jag när man åker själv och måste böka extra samtidigt som man inte kan kika över axeln och ha koll på hur P&Jn går. Men det gick super, och jag hann både skritta henne vid hand en sväng och därefter uppsuttet.
   
  Det var verkligen kvalitetstid att åka iväg med Aleccis. Hon är ju min favorit på alla sätt och vis <3 Rullade runt lite i hagen i trav och galopp medan jag väntade på att få gå in i ridhuset för att hoppa fram. Hon kändes bra. Sparkade lite när vi bytte galopp vilket självklart får mig att fundera, men jag känner exakt när det kommer ske, och när det inte kommer ske. Det är nästan så att jag kan be om det (om jag hade velat det), eftersom det bara är när hon är i god balans; typ som att antingen kastar hon sig framåt i ett byte (tappar balansen, och springer in i den igen) eller så sparkar hon. Men hon gav bra känsla, som sagt. Jag gjorde en del tempoväxlingar i ridhuset innan vi började hoppa och i vanliga fall sitter jag för det mesta upp och låter henne sedan öka med hjälp av sin bjudning, men här så la jag om benen och bad om rejäl aktivitet framåt när hon skulle fram, och satt sedan upp för att samla upp. Inget att anmärka på, hon ansträngde sig och köttade på.
   
  Hoppade fram på ett lägre räcke och en lägre oxer två två språng vardera, la därefter upp hindren på runt 115, av bekväma skäl. Hon var klockren på räcket, bjöd men stannade på oxern. Jag fuskar med benen när hon liksom bjuder och går! Hon lurar mig och då håller jag bara om henne. Med passivt aktiva ben. Efter ett stopp så är benen aktivt aktiva, hmm. Svårt att förklara men den skillnaden GÖR skillnad. Hoppade väl två språng eller något och var sedan vår tur.
   
  110 cm
  Det kändes inte lika bekvämt-bra som 110 annars är. Alltså 110 på tävling är uppriktigt LÅGT. Sjukt hur snabbt man blir tveksam på sin egen förmåga när det inte går klockrent... Aleccis var dock trevlig och gick på. Fick framåtlägen och det kändes bra. Knackade lite bom då jag råkade lägga henne lite för nära, men är ändå nöjd med rundan pga den känslan av lätt skepsis vi hade när jag red mot första hindret. När vi hoppat kändes det mycket bättre. 0 fel.
   
   
  120 cm
  Valde att i alla fall påbörja en 120-runda också - och vad glad jag är att jag gjorde det! Här kändes det MYCKET bättre; från start till mål. Red halvkasst till 3an då hon ville gå framåt, men då skulle hon bergis dra bredvid pga brist på stöd när jag låter henne gå, så jag stoppade in ett extra. Annars kändes det faktiskt riktigt bra. Bättre än i 110 till och med! Vi gick i mål med en betydligt större tro på oss själva igen, och då pratar jag inte bara om mig själv! 0 fel.
   
   
  Skrittade av, packade in hästen och körde hem. Bästa Aleccis. Och bästa Sävsjö! Det var så nyttigt att få åka och hoppa lite och känna sig betydligt bättre än vad vi gjort de senaste gången vi hoppat. Jag har en teori, och nu är det lite av en tidsfråga för att se om den stämmer eller inte...
   
  Fick, som ni ser, rundorna filmade med mobilen ändå. Snälla Henny kunde ställa upp när hon ändå var inne på banan. Så tacksam för det! :)


  Kommentarer
  Henny :)

  Ingen fara med filmerna hörrudu :D tur man kan hjälpa till med något!

  Svar: Så glad! <3 :D För mig är det väldigt värdefullt, även om tjänsten från din sida anses relativt "liten" :)
  vinna.blogg.se

  2016-04-19 @ 23:19:20 | URL: http://hennyvinlof.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.