• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Latoyas första hoppträning!

  En unghäst med psyke som Latoya är man rätt tacksam för. Hon stegade rakt in i transporten, slickade på Horselyx:en och så stängde vi och åkte. Stod snällt men gjorde något omtramp, såklart. Hon var lite svettig när vi kom fram, men vid gott mod annars. Lastade ut och hon var supernyfiken så hon kunde inte stå still, haha.
   
  Jag vet ju inte så mycket om henne, men tänkte att det skulle vara roligt att ta med henne på träning för att få en bild av hur hon är både på en ny plats, dessutom bland massa folk och hästar men framför allt för att känna hur hon är på hinder. (Hon ska vara inhoppad, men jag vet inte hur mycket hon hoppat.) Jag vet ju dessutom inte om hon t ex är mötesskygg eller liknande heller.
   
  Sitter upp inne på banan, bland folk, hinder, ponnysar (och några storhästar) och hon är pigg, glad och nyfiken och traskar runt med spetsade öron. Vinglade fram i lite trav och galopp innan samlingen, efter att vi skrittat fram. Hon är inte alls tittig på saker runt omkring, eller hinder för den delen. Nu bestod ju hindren bara av bommar, men ändå. Hon hoppade glatt utan att bry sig om att vi styr på ett "nytt" hinder.
   
  Hon hade stora problem med att stå still! Hon stod bara still när hon bajsade, haha. Annars var det skritt runt, runt, runt förutom när vi hoppade. Det var så kul att rida henne för hon är verkligen orädd, modig, pigg och glad. Trots att hon rycker hejdlöst i tyglarna (framför allt i skritten).
   
  Vi hoppade nästan uteslutande i trav såhär första gången. Det gäller ju att försöka hinna styra också. Nej men jag vet inte vad jag ska säga mer. Jag fick en bra känsla! Och Lasse sa: "hon kommer nog bli en rätt pigg häst när hon blivit lite starkare". Hoppas han har rätt ;) Men såhär vid första intrycket ger hon även mig den känslan. Det kul att hoppa! :D
   
  Om vi leker med tanken att jag faktiskt hade åkt och kollat på henne och provridit henne så kan jag lova att jag absolut hade slått till, och det är ju en himla go känsla i och med att jag faktiskt köpte henne osedd och utan att ens ha sett film på henne. Filmsnuttar fick jag se dagen innan hon kom, typ som en bekräftelse på att hon i alla fall var inriden. De travade bara ett varv i ett ridhus. Så jag är supernöjd med henne och med mitt köp, haha.
   
  Nackdelen (eller ja, fördelen på sätt och vis) är att jag verkligen känner hur ostabil och "klen" sits jag har! Jag flyger ju med fram varje gång hon rycker med huvudet och jag underlättar inte direkt vinglandet. Men det ger mig motivation att försöka jobba fram en stadigare, och starkare sits.
   
  Anyway, kolla in henne här nedan! (Hon är grönare än vad hon "ser ut". Hon ger ett moget, modigt och jättetrevligt intryck faktiskt, och visst är hon allt det, men hon är även rätt grön.)
   
   
  Klart det är långt kvar till årets mål, men de känns inte riktigt så avlägsna efter idag som de gjorde här om dagen - det är ju rätt trevligt ;) Lasse gav mig "läxa" (nåja) att göra mycket skritt-trav övergångar i vardagsarbetet, så nu är det slut på "race" i skogen (trav-race om inte annat, haha) och mer lydnadsridning även under våra skogsturer, då ängen inte håller att rida på när det regnar mycket.
   
  Det gick även helt okej att lasta hem förresten! Hon gick på, men backade ut igen. Det var ju så mycket roligt som hände där ute, som inte gick att missa, haha. Så hon gick in, slickade ett halvt slick och gick ut. Så höll vi på så en stund, bytte sedan ut slickgodiset mot kraftfoder och det gick bättre. Då stod hon still en 10-20 sekunder i intervaller i alla fall. Så vi kunde stänga lite i taget med mellanväggen, men så gick hon ut. Kul ändå att hon klev på lika glatt igen trots att det var trångt = skönt med en så trygg (ung)häst, och som inte är klaustrofobisk. Nästa gång när hon gick på och började äta så hann vi stänga bommen och sen var det bara att åka. Gick bra att åka hem och lasta ut hemma. Så snäll! Lite mer rutin på att åka så kommer det bli super.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.