• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Latoya och Aleccis igår

  Red Latoya igår, samma sväng som sist. Nu verkar det som att hon tröttnar på att gå själv på promenad, för hon stannade och ropade lite i ren unghästanda. Hon är inte direkt känslig, så hon lyssnar inte så bra på varken gas eller broms. Annars gick det dock bra. Hon travar ju t ex när man ber om det, och hon slutar inte trava förrän man ber henne och det är ju en helt okej grund. Men jag tänker dock nästa gång ta med en pisk så jag kan förstärka drivande hjälpen för att minska risken för ev skänkeldövhet. Hon ligger i riskzonen, haha. Eller inte nu kanske, men hon har absolut de tendenserna i och med att hon inte bryr sig om vad man gör där uppe.
   
  Red Aleccis efteråt; skogen, byn och några få varv på voltspår på en äng. Alltså ahahahaha, om folk bara visste hur våra pass ser ut. Det är inte mycket kontroll och Aleccis beställer 70% av turen. Och då bestämmer hon att det är galopp, att det går fortare och fortare och att vi inte ska bromsa när jag vill det. Det är seriöst mycket mindre lydnad än vad man kan tro. Vi tävlar ju ändå aktivt, och då kan det krävas lite lydnad. Men äsch, det är inte så noga. Bara alla är glada och nöjda så är resten oviktiga bagateller.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.