• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Känslor och tankar bygger en bra blogg, tycker jag

  En rolig blogg är en blogg med tankar, känslor, fysiska händelser (typ träning och siktar mot mål - åka på tävlingar), analysera, dela med sig och även blanda in vardagen lite. Så tänker jag mig. Det är i alla fall vad de bästa bloggarna, enligt mig, innehåller.
   
  Jag tycker det är lika "viktigt" med skräp-inlägg som tänkvärda inlägg. Ibland är det ju bara tidsfördriv att läsa bloggar, och det är inte exakt varje gång man öppnar en blogg som man orkar med årets djupaste och längsta inlägg. Det har i alla fall jag känt, även om jag mycket hellre bara läser djupa, analyserande tränings-/tävling-/målinriktade inlägg än dagens outfit-tjafs och "idag ska jag fika/shoppa".
   
  Så varför innehåller min blogg bara "idag red vi i skogen/byn, det gick i full gas"? Well, det finns ett enkelt svar på denna fråga. Hästarna bor i mitt huvud 100% av min vakna tid. Jag tänker mycket på dem, och delar med mig av det mesta som rör dem. Sedan jobbar jag självständigt och jag älskar mitt jobb. Det innebär att jag inte beblandas med människor jag har svårt för, sett till kemin. Jag blir inte instoppad i random grupper där jag träffar löst folk att ha uppgifter med, lösa världsproblem med, planera saker med eller något sådant. Det är bara jag , mina hästar och min ("min") lastbil, utöver syskon, familj och min sambo. Det innebär att min vardag/mitt liv är ganska "valt". Jag väljer att lyssna på podcast/radioprogram som jag tycker om. Jag umgås med hästarna (själv, själv, själv - och får jag välja så väljer jag att rida själv) och jag väljer om jag ska umgås med människor - som finns i mitt liv och som alltid funnits i mitt liv vilket gör att vi vuxit upp tillsammans, utvecklats tillsammans, bråkat tillsammans, firat varje tradition och födelsedag tillsamman och vi är inte bara släkt utan vi är också kompisar.
   
  Jag hamnar på så vis sällan i situationer som bygger fram känslor som i sin tur bygger funderingar som egentligen är roliga att skriva om men framför allt faktiskt är roliga att läsa om. Det är nog därför som det inte är så mycket "mänskliga tankar" (tankar om människor och situationer man hamnar i som man inte valt själv) i min blogg. Det finns inte i min vardag, här jag är just nu. Samtidigt har jag aldrig mått bättre än jag gjort de senaste två åren (TACK TACK TACK mitt joooobb.)
   
  Jag hade gärna delat med mig av sådana där tankar som man hade typ i högstadiet. Det är ju skitkul att tänka tillbaka på alla dumheter man sysslade med. (Det kan inte bara ha varit jag och mina kompisar som mer eller mindre hade som mål att få skäll varje dag, hahaha. Typ åka hiss var ju strängt förbjudet!) Jag ska försöka ha med det i bakhuvudet. Dela med mig av fler tankar och känslor, om det är så att det hoppar fram längs livets stig.
   
  En favoritbild.


  Kommentarer
  isasriddagbok.blogg.se

  "idag ska jag fika/shoppa" inläggen är ju de värsta!! Men för mig är det viktigt att en blogg inte är för tung, jag vill ha lite lätthet och luft i den. Nu är ju min blogg mest en riddagbok för mig själv, men som är öppen för de som känner mig. Den är inte så spännande eller luftig tror jag ^^ Men jag tror att den är rätt bra för att vara en träningsdagbok :)

  Svar: Jag håller med! Lite lagom är roligast, och framför allt mycket drömmar, mål och hur vederbörande har tänkt ta sig dit. Jag har typ samma haha, en renodlad riddagbok mer eller mindre ;D
  vinna.blogg.se

  2016-04-15 @ 00:38:00 | URL: http://isasriddagbok.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.