• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hovslagare och ridning

  Hade hovslagare ute idag som tog hand om Aleccis hovar. Ja, jag förstår ju varför mina hästar ligger bra till hos henne, för de är verkligen helt fantastiska. Som vanligt står hon helt lös, och som vanligt rör hon inte en muskel mer än det ben hovslagaren ber om. De varmskos dessutom, så det ryker och fräser när hovarna blir brända av skona. Jag hade kunnat tända ett ljus och lägga det på ryggen - hon står blick still och låter hovslagaren göra ett ypperligt jobb. Teamwork!
   
  Någon som däremot har att lära är Latoya. Hon fick på sig bakskor idag, och ja det gick bra men visst behöver hon rutin (det var ju första gången). Hon undrade vad fan hon sysslade med där bak, men med slickgodis och havre var snart uppmärksamheten förflyttad. Om några gånger kommer det gå super.
   
  Red därefter Latoya och wow! Vilken skillnad redan! Ibland rultade hon litegrann, men för det mesta sprang hon som en normal häst mest hela tiden. Gick super att rida, förutom när hon såg rådjur borta på en äng. Då stod hon och glodde på dem ett tag, sen fick jag henne att gå ett-två steg, och så stod hon och glodde igen. Jag som hatar saker som tar lång tid smackade och drev ett tag, men efter en 5-10 minuter (hon är ju rätt obrydd, har vi ju kommit fram till, haha) så kunde vi fortsätta och det på samma fantastiska vis som innan hon såg rådjuren.
   
  Jag har ändrat min plan. Grejen var ju att jag gärna hade ridit henne på en äng för att kunna börja rida henne lite mer, och det vill jag absolut. Vi har bara den lilla detaljen GÖDSEL att lägga till. För nu är det flytgödsel på varenda plätt i byn, så där kraschades min plan. Jag glömde visst bort den lilla bagatellen längs vägen till min målbild. Aja, skogen får duga!
   
  Red sedan Aleccis tillsammans med Ida som red Pärla. Måste bara säga att Pärla ser helt underbar ut! Så glad och full av livsglädje och trummar glatt på med sina fjordben på grusvägen. Älskar henne så jävla mycket. Och det är fantastiskt att se henne från sidan. Hon tycker verkligen om att få komma ut (för det har ju blivit lite sämre med det på sista tiden).
  Aleccis däremot är en tankenöt. Känslan hon ger är bara positivitet. Spetsade öron, nöffar och grymtar, tar tag i bettet och vill bara springa. Och så är hon supernöjd när hon får springa. Hon älskar verkligen fart (vilket gör oss till två fartnördar). Nej men alltså jag blir inte klok på henne. OM de faktiskt är så att hon inte är fräsch (vilket är så... sjukt i så fall, men visst är jag orolig - för jag märker INGET FEL) så döljer hon det väldigt väl. Hon ger en så nöjd känsla. Och glädje och lycka är verkligen det enda jag känner. Rundan i sig var väl sisådär men helt okej. Hon bestämmer ju en hel del, som vanligt, haha. Men vi fick till en galopp som var ganska balanserad, utan att hon ökade, utan att hon tog bettet, hon till och med bar sig litegrann (lol, säger ju det att ni bara skulle veta hur våra vanliga pass är, hahaha, det är inte så noga) och så höll vi den i typ 150-200 meter, efter att ha försökt hitta den i typ 500 m. Men så glad jag blir direkt när "det händer". Plötsligt händer det att hästens mål inte är att springa det fortaste den kan ;)
   
  Äsch, sammanfattningsvis kan man säga att jag älskar alla mina hästar. De är fantastiska, på sina vis. Men jag blir inte klok på Aleccis. Är det fel på henne, som hon döljer så jävla väl, så blir jag förtvivlad. Förhoppningsvis är det bara en idiotisk inbillning som bråkar med mig och som bara grundar sig i att jag är obalanserad som ryttare och har grävt ner mig i något jag inte märkt och som nu fått konsekvenser. Maah, jävla svårt det här.
   
  Foto: Anna Borefur


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.