• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Högergalopp

  Latoyis och jag red ju hennes skogsrunda idag igen. Regnet gjorde att vi inte hade några alternativ. Hade det varit torrt hade jag hellre velat rida på någon äng för att kämpa vidare. Det där unghäst-100-cm-klasser-målet känns rätt långt bort just nu, höhö. Bebishäst.
   
  Men gissa vad?! Som vanligt älgade hon på i frisk trav, och detta större delen av rundan, och sen när vi närmade oss galopp-sträckan så kunde hon knappt hålla traven utan försökte smygfatta galopp gång på gång. La ner tempot lite och fokuserade på balansen för att sedan be om lite högergalopp. Hon fattade så fint, jag lättade i sitsen och lät henne rulla litegrann men provade sedan att sitta ner för att känna in lite takt och gung. Galoppen är så annorlunda mot Aleccis. Hon går verkligen "ner" igenom med framänden efter att hon har galopperat språnget uppåt, eller vad man ska säga. Aleccis är mer jämnplatt (framtung, framtung, framtung, jag vet). Men det var inte bara det, hon galopperade riktigt balanserat (jämfört med vinglet på ängen alltså) och det var jätteroligt! Bästa passet hittills sett till balans. Kul!
   
  Innan Latoyas lilla tur (vi slog btw nytt personligt rekord; 35 minuter. Full gas ba! Skoja, men vi behöver snart utöka den där rundan, haha) så red jag Aleccis tillsammans med Pärla och Ida. Appelhester-Kettilsås med galopp genom bäcken. Att det kan vara så roligt att rida, cykla och köra genom vattenpölar?! Love. Aleccis är ju min fälttävlansstjärna så hon galopperade glatt, utan att blinka, medan Ida och Pärla bröt av till trav och plaskade igenom. Iih-jaha! Full fart! Det är inte bara för att jag beter mig som en 12-åring som jag galopperar genom den där bäcken. Där det förvisso inte riktigt är så bra underlag att ge full gas igenom, men ingen har väl dött av lite vatten?! Nej, inte bara för min skull, utan även som test med Aleccis. Vattenhinder kan man inte hålla på att respektera hur som helst, haha. På'at bara! Nu är ju i och för sig den där bäcken rätt bekant, but still! Vatten som vatten, tänker jag B) (<- det är en smileygubbe med brillor btw. Utan näsa. Smileygubbar har ingen näsa, just sayin'.)
   
  Vi hade kul. Försökte hålla rätt mycket tempo och tog rundan på 1 h 15 minuter - helt okej. Imorgon hoppar vi - IGEN. (Sa ju att det blir sjuhelvetes mycket hoppning nu.)
   


  Kommentarer
  Anonym

  Hoppa är kul :-)

  /jag

  2016-04-19 @ 02:03:02


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.