• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Det sket sig

  Njaaa, det blev inte alls som tänkt, utan det blev stalltimmar på kvällskvisten istället. Aleccis gick i byn med dressyrsadel. Hoppet levde och tyckte att vi kunde balansera oss fram och njuta av varandras sällskap mellan skänkelvikningarna, typ så. Men när hästen sprang sitt näst fortaste och jag halkade runt utan balans med regnstället i sadeln och var en hårsmån från att halka igenom med fötterna genom stigbyglarna (don't ask, hahaha) så slog tanken mig att visstfan, hon hade ju vilodag igår. HAHA. Herregud vilken skämt vi var idag. Inte bra, inte bra. Trotsade tills slut det hala regnet på en äng med lite längre gräs och snurrade runt där lite, eftersom vi var kaos på grusvägarna. Hon skiter i mig oavsett vad jag gör. Man undrar ju dock vad hennes känsla är när hon kutar runt sådär, hahaha. Inte direkt "jag ska tjäna min härskare" HAHAHA. Konsekvent ridning... Vad fan är det? :D Eller jo, jag är askonsekvent; full gas ba, och skit i mig för all del.
   
  Jao, ängen som sagt. Först travade jag ner henne i varv och sedan åkte vi runt under lite mer kontrollerade former. Kändes förvånansvärt bra, men vi halkade lite i gräset faktiskt. Jag har pissvårt med traven för tillfället, men det är för att det gör vidrigt ont i axlarna så då spänner jag dem vilket såklart blir värre då sitsen blir värre och det blir värre i axlarna och blablabla. Vi skrittade hela vägen hem efter det, för hade hon fått springa hade vi varit där vi började igen.
   
  Red därefter Latoya i byn, ett varv runt dahlsedarundan. Hon var väldigt uppmärksam i skritten redan, och ville stanna och kolla bortåt några gånger så det tog snäppet längre tid att skritta fram. Men strax innan först travsträckan så började hon självmant trava. De lär sig fort, haha. Hela byn är ju praktiskt taget inprogrammerad vad gäller vilken gångart här och när man ska bryta av där. När jag bad henne att bryta av så gjorde hon dagens första och enda halvhjärtade försök att göra ett litet ryck, eller ja, snarare efter avbrottet och hon ville gärna trava så det blev någon grisepass i nedförsbacken. Inga andra tendenser till ryck idag - så jääävla skönt! (Och så behöver jag inte uppfinna någon grästygel-look-a-like heller.)
   
  Gick super vidare faktiskt. Hon tittade till på järnvägsövergången men gick sedan över med betydligt mindre darr i benen idag. Sedan galopp uppför dahlsedabacken. Det har hon också lärt sig, haha. Trav över krönet och ner till huset. Här vinglade vi jävlar. Mycket att hinna uppfatta och inspektera, samtidigt som hon gärna travar. Hon blir som en banan, jättevänsterställd och böjd. Travade på den längre biten och sedan var hon lite avvaktande, eller mer att hon förväntade sig action från travhästarna, som uteblev idag. De betade lugnt bara. Fortsatte lite småspänd ändå, men hon var mycket bättre än igår. Travade vidare och sedan är det en del att kolla på i en sväng; där mötte vi såklart dessutom en bil. Hon ställde sig på bredden, och brydde sig inte om bilen (men jag kände mig sjukt mycket i vägen, eftersom vi var det) men höll koll på stenhögar och soptunnan som var på vardera sida av vägen. Hon tog det lite försiktigt utanför Ahlsborg men satte sedan glad trav förbi den fladdrande plasten som hon kollade på idag, men inte ens gav en tanke idag. Sedan supertrevlig galopp uppför nästa backe. Åh, vad jag tycker om hennes galopp! Hon ville ta vänster igen, så när vi hade galopperat uppför backen och hade brutit av så gav jag även tydlig högergaloppskänkel som hon tog, bara så vi kunde galoppera lite i höger med. Hon väljer självmant vänster så tyvärr blir det mer vänstergalopp än höger då jag absolut inte tänker göra en grej av att rida i byn, utan det blir viktigare senare. Jag hade dock hemskt gärna haft den där jäkla paddocken nu. Det hade underlättat sååå mycket i utvecklingen. Bara det att kunna rida henne i båda varv så hon inte blir sned av sin banan-kräftgång hon sysslar med, haha. Att liksom kunna rida hästen i båda varven, lika mycket och inte behöva respektera halt/icke hållbart underlag och lutning bland annat. Jao, snöar man in på allt man inte har, så är det lätt att klaga.
   
  Vi skrittade iaf därefter av och ja, jag trivs med denna häst. Hon känns som min typ. Lite roligt sedan att hon ökar skritten och är väldigt uppmärksam på om det skulle komma några monster-kvigor och hota henne med lite bus - innanför staketet, men att gå ett par meter bakom traktorn som står och brummar är inga som helst problem. Ja, alltså jag vet ju inget om hennes bakgrund så hon kan ju helt klart ha mer traktor-rutin än kvig-rutin.
   

  Jag kan inte låta bli att gilla denna ocharmiga bild. Hon hade aldrig gjort så innan, men nu är det fan standard. Hon har bråttom iväg på tur och hinner inte vänta på den slöa ryttaren som behöver en par sekunder på sig för att gå ombord. Haha, otåliga unghäst!


  Kommentarer
  Mia

  Blir lite nyfiken på vart Latoya kommer ifrån och hennes stam?

  Svar: Ledsen för sent svar. Hade visst glömt att svara. Latoya är från Estland, och hon är efter Lord Leu - Non Stop R. Längre bak finns Lux Z och Irco Marco, och det är väl de namn som är mest "kända", i alla fall vad jag (oinsatt) känner till. :)
  vinna.blogg.se

  2016-04-28 @ 15:33:36 | URL: http://westyarnhillside.wordpress.com


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.