• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • De bruna

  Red båda brunisarna igår. Latoya är verkligen så cool! Hon går på framåt, själv, i skogen, genom gegga, bara går. Vi både travade och galopperade också, på helt nya vägar. Imponerande! Det är nästan så jag tröttnar på hur snäll hon är, haha ;) Idag rids hon igen, samma runda. Den tar 50 minuter och är bara i skogen, så vi riskerar inte att möta någon direkt trafik eller ens något folk knappt. Jag vill börja med att ge henne bästa förutsättningarna för att hon ska känna sig trygg, och därför tar vi en sak i taget; först lär vi känna varandra i skogen, och steg två är att beblanda oss med den aktiva byn där man möter både det ena och det andra. Hon är ju faktiskt knappt ens fyra år ännu, och jag vet att det är provocerande när jag skriver så för hon är ju en -12:a så hon ÄR ju faktiskt fyra, men så har inte hennes födelsedatum varit än, så jag kan inte låta bli att påpeka att hon bara är tre ännu, för då kan jag vara lite extra imponerad av henne, hahaha ;D
   
  Skrittade ut Aleccis barbacka i 40 minuter efteråt. Åh, min bästa häst <3 Hon skrittade i hög fart och var supernöjd. Skönt, kände jag också, att låta henne få skrittade lite efter tidigare dags lite längre tävlingsresa. Men fucking jävla skit vad det kliade! Jag blev helt skogstokig och gjorde inget annat än dra naglarna mot insida lår. Hua, höll på att sitta av ett tag för jag inte orkade med allt kliande, men beslöt mig ändå för att sitta kvar.
   
  Idag ska Aleccis joggas runt en sväng i byn och vi lär hålla oss några varv på någon äng också, och Latoya gör exakt samma sak som igår.
   
  Hon rör sig väldigt "rultigt" just nu. Travar gungande, lite som en överviktig ardenner, haha. Men så har jag så pass mycket rutin i alla fall att jag vet hur en häst utan bakskor rör sig, höhö. Hon ömmar inte kraftigt, men man känner att hon inte använder sina bakben/bakhovar optimalt utan ändå påverkas av att de är barfota. Så bakskor hoppas jag hovslagaren har tid att slå på i mitten av nästa vecka när hon ändå skor Aleccis. Tills dess kommer Latoya gå som hon gör nu; några dagar i skogen. Därefter ökar vi vuxenpoängen med byn, sedan vill jag känna på henne på någon äng och därefter planerar jag att börja åka iväg med henne för att kliva över bommar. Hon ska ha hoppat litegrann med ryttare, men det är svårt att veta hur mycket. Därför börjar jag såklart med att bara låta henne galoppera över bommar. Detta sker inte förrän hon har skor runtom.
   
  Från igår


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.