• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dagens Latoya

  Borstade Latoya i hundra år och ändå var hon mer grå än brun. Roligt med väl ingrodd skit i inte helt släppt vinterpäls. Det är typ en dröm hos någon som inte borstar en millimeter mer än en måste. Slängde i vilket fall på sadeln och njöt av att inte behöva beblandas med prestige, renlighet eller skitsnack bakom ryggen. Länge leve ensamheten. Bara jag och mina smutsiga hästar <3 (Jag är inte så ren jag heller.)
   
  Det började blåsa rejäla vindar när vi skulle iväg, vilket kan få vilken unghäst som helst att bli på tårna. Jag tänkte glatt att om jag har riktigt tur så blir hon lite extra ren när det blåser i pälsen på henne. Yey. I övrigt kändes hon bra när vi skrittade fram, men hon blev mer uppmärksam och vaken på omgivningen ju mer vi gick. Sedan var hon tyvärr rätt spänd idag. Men gissa vad! Hon tvekade inte eller något på järnvägsövergången idag. Från att ha tagit 5-10 minuter första dagen, lite tvek, darr på benet och någon minut andra och tredje gången; så gick hon över helt utan vidare idag. Dock med lite kortare steg och snäppet långsammare. Även att det är logiskt som fan att det blir snabba framsteg, så är det ändå kul att sitta på ryggen och känna hur hon, med myrsteg, blir mer och mer världsvan.
   
  Tyvärr så kommer det dock ta många varv till innan hon lär vara avslappnad runt byn (iaf tillräckligt för att lägga in mer ridträningstänk). Men jag får igen det senare. Det är riktigt fint att skritta av henne. För då är hon lagom stolt och nöjd, skrittar rakt och känns nästan som en "vanlig", vuxen häst.
   
  Vi mötte bror på cykel och två bilar idag, och finns alternativet så är det trevligare att ge hästen plats och ställa den så den ser hela mötet (bilar och större fordon) så jag brukar försöka ställa mig i någon ängsöppning, korsning eller liknande eftersom är så ung och nästan allt är nytt för henne. Men den sista bilen fick vi möta på vanlig "trång" grusväg - det var inga som helst problem. Trodde inget annat heller, men skönt ändå att få det bekräftat.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.