• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Awesomeness

  Aleccis var helt super idag! 10 av 10, eller så jävla nära man kan komma. Red med fokus att stoppa in henne i min lilla låda (aka typ en ram, lite åt det hållet i alla fall). Hon gick super! Känslan idag var topptopptopp! Så glad och nöjd med henne. Vi red ändå ute på grusvägar och skogsvägar, med Pärla bakom (Pärla var en kombination av h-u-n-g-r-i-g-t-h-e-l-v-e-t-e och en helt vanlig jävla hästjävel idag).
   
  Egentligen hade jag velat stanna här. BRA känsla, lycka över fantastiska hästar och yamyam. Men HUR FAN FUNGERAR EN HÄSTJÄVEL EGENTLIGEN?!
   
  Jo, de går på instinkter. Jag flyttar inte på hästen med min hjärna eller tankekraft, jag nyttjar det inbakade instinktssystem som bygger en häst och får hästen att fungera och leva ett bra, nöjt (ganska enformigt) hästliv. För att vi sedan ska kunna nyttja dem uppfostrar vi dem att inte veta hur starka de är. Vi lär dem att de är svaga och att vi är starka. Det finns ingen logik i en hästhjärna (det vet alla som någon gång haft en halt häst utan ett blodigt sår - well, dags att leta i ben och kropp. Logik? Noll. Eller när man ska lära dem något, t ex när vi lär ett mottrycksdjur att flytta för tryck - NOLL logik!). Man kan alltså inte GE en häst plats och alternativ. Man TAR plats - på ett snällt, hänsynsfullt och respektfullt vis. När det kommer en bil kan hästen inte vänta på ett kommando som lyder "hoppa ner i diket, stå still och håll käften", utan KÖR FRAMÅT så flyttar hästen på sig (förutsatt att instinkten inte hängt med att hänga på ledarhästen).
   
  Japp, jag red med headset idag (brukar inte ha det när Pärla är med pga jag måste höra vad som händer runt oss). Råkade ta med Pärla, och hon var sugen på gräs idag, men även på att följa med Aleccis, givetvis. Hon hamnade lite längre bak när vi skrittade av och gick för mycket i vägen för att bilen skulle våga köra. (Bilen jah inte hörde pga mitt headset - ajabaja.) Grejen är att det hade varit rätt i den situationen; ta plats så flyttar den (inlärt svaga) hästen på sig. Hur lär man någon det, som bara träffar människor och "vill vara snäll" - det är inte att "vara snäll" att ge plats och utrymme. Att jag vinkar fram betyder KÖR.
   
  Jag hatar verkligen dessa idioter som alltid vinkar åt bilister att sakta ner. De förstör allt vad träningsfilosofi och teckenspråk i trafiken heter. Fan ta er.
   
  Så, nu var det känslor här igen. Och vi gick från det blåa molnen till den geggiga marken. No hard feelings mot trafikanter alls, utan det jag kritiserar är det djurvett som inte existerar utanför bondgårdar.
   
  Frågan är om jag nu måste ta tillbaka allting och övertala samtliga att jag älskar hästen ändå, trots att det är en hästjävel? Tycker det är underförstått och att jag kallar den för HJ är med kärlek, ÄVEN när andra saker irriterar mig. PÖSS.
   


  Kommentarer
  Anonym

  Du tror verkligen att du är den enda med koll eller ? Haha

  2016-04-16 @ 10:17:20


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.