• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Aleccis idag

  Red Aleccis mestadels i skogen idag, och genom byn hemåt. Fokus att jogga och tänka mer lydnad - det gick helt okej! Till och från var hon riktigt trevlig, men det är svårt att kalla henne lydig när hon ligger i handen och älgar på. Hon är inte "tung" så man får bära runt henne, utan hon svarar framåt och bara framåt. Just sådana här dagar är jag inte överlycklig över det, men hon är ju sådan. Det var ändå kul att jag kunde få trevlig känsla till och från, flera gånger och att jag har börjat hitta ytterligare en knapp i vardagsridningen, haha. Det är väl på tiden, såhär 3,5 år senare i vår tid.
   
  Oavsett vad så är jag verkligen så, så glad och tacksam över henne. Hon är så glad och lycklig, och det smittar av sig. Vi tycker om varandra och det har jag fått lära mig att alla faktiskt inte tycker om sina hästar. Det är tydligen relativt vanligt att ryttare har en häst med bra kvalitéer men som de egentligen inte klickar med (står i Pether Marknes bok). Alltså att tycka om hästen gör väl alla (hoppas jag) som har häst, men just att man älskar sin häst, och älskar att rida den, umgås med den, träna med den och allt det där. Vad viktigt det är! I boken stod det att det är mer utvecklande att rida en häst man verkligen tycker om och då tycker om att rida och träna med varje dag, än det att den har potential för svår klass. En väldigt bra grej att få med, tycker jag. Man lägger ju ner så mycket tid på dem, tankar, reflektioner, analyser, träningstimmar och mycket mer. Det tar ändå åratal att blir riktigt bra, och då ska man såklart ha så roligt man bara kan längs vägen.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.