• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Aleccis goes konditionspass

  Galopperade en hel del igår; även i lutning neråt, och litegrann trav på asfalt för att få med allt möjligt. I början kändes det ändå bra, med tanke på att hon hade tredelat bett i munnen. Men ärligt talat plockade vi snarare fram ett hederligt radergummi ju längre vi kom på vår runda. Sudda, sudda, sudda... Jo, vi suddade bort allt vad lydnad heter, haha. Vad betyder en förhållning t ex?
   
  Men samtidigt hade jag faktiskt möjlighet att verkligen galoppera långt och länge, för det är en vecka till tävling. Om väder-widgeten har rätt så ska det dessutom vara uppehåll i helgen så jag håller mina tummar tills de vitnar och hoppas att det håller sig torrt så jag kan försöka utbilda min springnörd till häst igen.
   
  Så det är alltså min plan; dressyr både lördag och söndag för hennes del, och det känns som en bra idé. Vi älskar ju att galoppera, så det är klart man får offra allt vad ridbarhet heter för att leka fälttävlansekipage och rulla fram över stock, sten, rötter, på skogsvägar, stigar, i uppförsbackar, nedförsbackar, genom bäcken, hagar, ängar och skog. Jag låtsades att det var i träningssyfte; A för kondisens skull, och min styrka i ben/sits. Jag har faktiskt fått riktigt mycket starkare ben/sits (= kunna stå länge i lätt sits länge) sedan jag köpte Aleccis och har rullat i galopp med henne. Så lite nytta gör det väl allt, mitt i alla dumheter, haha.
   
  Eftersom alla mina chaps är sönder och jag inte har någon lust att köpa nya, så envisas jag med att rida utan. Det blir ingen som helst stabilitet i skänklarna, så igår lyckades jag, inte helt otippat, bränna mig rejält på insidan av vaderna. Baksidan med att vara lat och dumsnål...
   
  När man måste göra halt bara för att kunna ta bild.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.