• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Tant på vift

  Har precis skrivit om gårdagens tävling, men varken bilder eller filmer är med så jag har inte publicerat det än. Däremot så är jag DÖD i kroppen idag. Träningsvärk blandat med heeelt slut och brutalt stel i tamejfan varenda centimeter på hela kroppen. Det var spännande att jobba idag, kan man säga. Jag gick som en 80-åring och precis ALLT var tungt, eftersom jag inte har en fräsch muskel i hela kroppen just nu. Hoppas på betydligt bättre skick imorgon. Hua, det var med andra ord ansträngande igår :P
   
  Egentligen var jag lika trött i huvudet som i kroppen, men Aleccis var TVUNGEN att gå idag för att röra på sin kropp. Sedan kommer hon få en lugnare vecka med flera vilodagar på raken; antingen två eller till och med tre. Pärla måste också gå, så jag tog ut dem båda i skogen; Pärla lös. Men de hade hällt ut äpplen på ett ställe så där tappade vi Pärla. Jag tänkte bara att vi tar med henne hem sedan, då vi ridit den rundan i skogen ett varv. Men när vi kom dit så var Pärla borta HAHA. Tänkte att hon nog börjat gå hemåt, men precis då ringde telefonen; Pärla var i byn och letade efter oss. Så vi galopperade ner och hämtade henne där i stället. Grejen är att vi typ alltid rider ner till byn efter att vi ridit den vägen, men så tänkte jag inte göra idag. Jag tyckte vi skulle hålla oss i skogen så folk inte skulle bli så provocerade, höhö. Men Pärla "gjorde som vanligt" och följde istället den vägen. De hade släppt in henne i en hage, men jag sa bara att de behövde öppna så kommer Pärla. Mycket riktigt, där kom min tjocka, fluffiga tant skrikandes, haha. Sen styrde vi hemåt efter en väldigt annorlunda ridtur ;)
   
  En halvtimme efter att vi kommit hem så kom veterinären och vaccinerade hela gänget. Jag fick även utskrivet ett recept på lugnande medel så jag kan försöka klippa Pärla. Men jag blev varnad; tänk på att det är en gammal häst. Hua, ja som om jag inte var tillräckligt orolig och nojig redan. Hon lyssnade på hennes hjärtljud för säkerhets skull, men hörde inget konstigt alls. Still going strong, den där fantastiska hästen. (Trots övervikt...)
   
  I vanliga fall brukar jag ju röra på dem i samtliga gångarter, men lugnt och utan flås/svett. Men denna gång tänker jag faktiskt låta dem vila allihop några dagar. Mest för att jag känner att jag måste ta lite ledigt. Jag är så slutkörd just nu att jag verkligen måste ha en kortare återhämtning.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.