• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Tankar om vårt första lilla meeting

  Woaaah! Imorgon börjar det bli dags! Dags att ta packandet och planerandet på allvar. Sedan åker jag och Aleccis på tävling på lördag - och kommer inte hem förrän på söndag! Vårt första lilla meeting :D Hemma lämnar vi de små som får klara sig själva med sällskap av varandra.
   
  Jag har bestämt mig för några "regler":
  Absolut inte säga hejdå till Aleccis på lördagskvällen på ett ledsamt sätt/dåligt samvete-vis. Hon vet inte att "det är synd om henne" som blir inlåst hela natten, och jag behöver inte tala om det för henne ;) Att göra en grej av saker är det absolut sämsta man kan göra. Så det blir svårt, för jag kommer lida något oerhört av att lämna henne. Men det är bara en natt och hon kommer ha sällskap och så kommer jag tidigt. (Plus att jag vill lämna henne så sent som möjligt). Inte dalta, inte dalta, inte dalta. Neeejdå, eh, eller...
   
  Övriga tankar angående övernattningen:
  Vi startar de sista klasserna på lördagen vilket innebär att vi anländer relativt sent ändå; runt lunchtid närmare bestämt. Tävlingen håller på till eftermiddagen och sedan är min tanke att lämna henne ett par timmar, sedan komma tillbaka och ta en promenad med henne på ca en timme. Därefter lämna henne ett par timmar och komma tillbaka en gång till och ta ut henne på en promenad/låta henne beta ytterligare en halvtimme till en timme någonting. Och denna gång lämna henne för natten. Sedan åker jag ut tidigt och promenerar henne på morgonen också. (Håller tävlingen på till 15/16, så promenad vid typ 17/18, och en till vid ~21, beroende på ev. regler och önskemål hos boxgrannarna på plats.)
   
  Jag tror det kommer gå superbra faktiskt. Är lite orolig för stresstendenser, men tror inte de hinner uppkomma på ett halvt dygn. Däremot vill jag försöka stimulera hennes huvud så gott jag kan, för jag vill inte ha en överladdad stresskanon att försöka styra runt på söndagen. Men vi kommer åka iväg för att prova. Det är det som är själva grejen; ha kul, och prova hur det fungerar att ha henne på box på ett (mindre) meeting.
   
  Egentligen hade jag behövt klippa henne, en det är ett medvetet val att vänta till någon gång efter denna helg. Med päls mår hon som bäst och kan styra kroppstemperaturen själv. Skulle jag klippa henne vet jag inte riktigt hur jag ska täcka henne (typ ett fleecetäcke, i guess - absolut inte varmare iaf), och det är skitdumt att experimentera på plats, känner jag. Så pälsen får vara kvar. Sedan får hon helt enkelt tävla med det duntäcket i pälsväg hon redan satt.
   
  <3


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.