• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat från Bankeryd med Aleccis, dag 2, regional hopptävling (13/9)

  I samband med att jag åkte ut för att morgonfodra så tog jag även ut Aleccis på en promenad. Tyvärr hade hon under natten blivit lite svullen i bakbenen - vilket inte är ett dugg konstigt eftersom hon är van att röra på sig dygnet runt och inte stå stilla så mycket i sträck. Men inget ont som inte har något gott med sig; svullna ben tyder på att hästen varit stilla - en häst som stått still tyder på en lugn häst. Dessutom hade hon tydliga spår i form av spån av att ha legat ner under natten och det, mina damer och herrar, är ju inte helt fel att se att hästen ändå trivts helt okej på "hotell" (eller fängelse, det beror lite på hur man ser det ;) höhö). I övrigt var hon precis sig själv och i gott mod och allmäntillstånd. Allting var nästan över förväntan, måste jag säga.
   
  Jag åkte ner till min kära poooolare för lite frukost och när vi kom tillbaka inom en timme så skrittade jag henne vid hand och travade lite med henne för att dubbelkolla så att allt var i sin ordning. Därefter veterinärbesiktigade jag och var noga med att berätta för veterinären om att hon inte brukar stå still (med fokus på att jag ville att eventuella inputs om att det är en dum idé att rida eller dylikt skulle komma fram). Men han sa bara "att det är sånt som händer" och "vi ska se här" och "det ser bra ut", ungefär. Och visst, jag kände inte heller att det skulle vara några konstigheter men eftersom jag aldrig varit med om svullna ben pga stillestånd tidigare, så vill jag bara ha mitt på det torra, så att säga. Däremot så struntade jag i att ta på henne benskydd bak. Det är ju ändå frambenen man vill skydda primärt. Svullnaden gick för övrigt ner när hon rört på sig, precis som det brukar i sådana tillfällen, då blodcirkulationen kommit igång bättre igen.
   
  Efter att ha kollat på några ekipage så var det dags för framridning. Hon var fortsatt lite väl på inne på framhoppningen, men jag ville få henne lugnare och få intill henne lite mot hindren. Det var en sväng i omhoppningen som jag kände var lite väl knivig att sätta, och om jag skulle lyckas med den skulle hon verkligen behöva vara både lugn och med på noterna, både mentalt och fysiskt. Regionalt startfält brukar tyda på högre standard, så jag var ganska sugen på att prova den där svängen - men det berodde på hur Aleccis skulle kännas. Många gick utanför det där hindret, men sen var det en som gick innanför och gick upp i ledningen med tre sekunder och då förstod jag att det var den svängen som var skillnaden.
   
  110 cm A:0/A:0
  I och med att jag skickade iväg henne dagen innan var jag väldigt noga med att ha kvar henne och vara lugn denna dag. Grejen var bara den... att vi då såklart gick på ett för mycket på distanserna i stället denna gång! Dessutom kände jag mig som Yves-Bost då jag var väldigt ostadig och fladdrande vad gällde sitsen. Det positiva denna runda var att även om vi la in ett extra galoppsprång så var alla åtta, istället för sju, och sju istället för sex, galoppsprången jämna - och det är ju ändå mindre dåligt i sammanhanget. Sista distansen gick vi i alla fall på rätt antal; sex galoppsprång. Linjen 4-5ab; sex galoppsprång till kombination med två galoppsprång var lite av mitt lilla hatobjekt, haha - men det gick ju som sagt bra. På sju, HAHA. Till sista i grunden så taggade hon till (vilket hon nästan får göra mot vilket hinder hon vill - men inte hindret före en snäv sväng..! Det blir lite jobbigare då, haha). Men det var bara att försöka vara tydlig och få med mig henne. Jag blev visst kvar i innertygeln och blev klar väldigt sent, nästan inte över huvud taget faktiskt. Men hon är rädd om sig och vill hoppa felfritt. Så bommarna var på vår sida. Däremot tyckte jag att det räckte med den svängen, för genom att sätta den så låg vi ändå bra till, och jag försökte sedan bara flyta på sådär trevligt och inte stressa. Men sista linjen i omhoppningen fick jag total blackout på. Jag visste att det skulle vara sex galoppsprång även där, och började räkna; ett, två, tre... sen känner jag att jag inte vet vad jag ska göra. Bara noll koll och vet inte någonting. Det blir bara att jag slutar engagera mig och låter henne gå av på fem istället. Touch, men bommen låg kvar. In på en andraplats som vi sedan roligt nog även fick behålla! 0+0 fel och 2:a!
   
  Jag gillar att vi fick galoppera ärovarv till Tenacious D! Dessvärre tyckte nog inte speakern samma sak då han ursäktar det dåliga låtvalet, höhö. (Edit: Men ååååh, så har youtube tagit bort ljudspåret pga upphovsrätt, vet dock inte om det var pga låten vi red till eller Kickapoo).
   
   
  Återigen samma uppladdning som igår; mat och dryck i boxen - och mat och dryck till mig. Det gick dock lite snabbare än gårdagen för jag hann bara slänga i mig halva portionen innan det var dags för bangång till helgens sista klass, och resten fick jag kasta i mig efteråt innan det var dags att ta ut hästen igen. Det är ju inte sådär superduperbra uppladdning att kasta i sig mat, så jag kände mig nästan som dagen innan. Lite halvloj och med knökafull mage, haha. Målet för sista klassen för helgen, som också var den, för oss, största klassen, var att rida en bra runda och vara nolla i grunden.
   
  Återigen var det samma häst jag hade på framhoppnigen. Hon vill köra sitt eget race och kutar mot hindren - precis som hon alltså gjort hela helgen igenom. Fördelen är ju att hon känns glad och fräsch samt detta självförtroende hon (vi) arbetat fram så länge verkar stanna.
   
  115 cm A:0/A:0
  Nu behövde jag en bättre rytm för att inte plocka ner henne och lägga in fler galoppsprång på distanserna. Och om jag ska vara ärlig så kändes det så himla bra. Hinder efter hinder bara flöt på. Det kändes nästan oförskämt bra! En riktigt bra runda för att vara oss faktiskt. När vi kom vidare till omhoppning försökte jag behålla känslan och flyta på, men jag kan inte dölja omhoppnings-känslan så Aleccis snappar ju direkt upp vad det är som håller på att hända. Min "favoritlinje" (eller inte, haha) var denna gång med omhoppningen i stället. 6+2, 9 till 10 ab. Efter nian drog hon på men jag kände bara NEJ, du ska gå på sex, typ. Så fick hålla henne där emellan men tack vare det så satte vi hela linjen inklusive kombination med två galoppsprång. Räcket därefter var inga konstigheter och till nästa räcke försökte jag tighta till svängen lite men då började hon bli lite stark så jag fick prata med henne, vilket jag i och för sig gjorde och alltid gör hela banan igenom. Avslutningsvis sex galoppsprång till sista oxern. 0+0 fel och inte nog med det - 3:a!
   
   
  Detta var nog vår allra bästa runda i helgen, och så himla roligt att ta en placering - och till och med en av de främsta! Jag är väldigt glad över att jag kunde ändra på det som jag ville ändra på, start efter start. T ex hålla ihop henne bättre inför andra 110n, och då blev det för mycket tillbaka, så därför behövde jag sedan hitta en bättre rytm i nästa - och så lyckades jag med det. Fantastisk känsla det där, samt att jag inte idiotridit i omhoppningarna eller ridit iväg henne på sista linjen (förutom min blackout). Så ja, jag är riktigt nöjd över helgen och med våra insatser!
   
  <3
    
  Som jag nämnde i förra inlägget så var tävlingen sponsrad av Hööks. När jag såg att tvåan vann en lädergrimma när vi vann 100 cm's klassen, så skämtade jag till Emilia sedan och ba; "det hade varit bättre om vi vann grimman - för en sådan behöver jag, haha". Sen kom vi tvåa och vann en grimma - flyt! När vi kom trea vann vi ett schabrak. Sedan vann vi även lite pengar. Våra första vinstpengar, HAHA! 300 kr/klass, guttgutt, gratis stallplats och lite till vafan (Y) :D Jag såg sedan på TDB att vi även vunnit våra första poäng (sådant som jag inte fattar, but still!). Vi vann vårt första poäng i Tingsryd - vilket jag då precis kom på faktiskt var vår första regionala placering. Nu när vi tog två till så fick vi lite poäng till. Fränt, nu är vi lite mer "på riktigt" ;)
   
   
  Det är kul att vinna priser, pengar och springa ärovarv - det måste vi göra oftare ;)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.