• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat från Bankeryd med Aleccis, dag 1, lokal hopptävling (12/9)

  I helgen var vi i Bankeryd för att starta mitt och Aleccis första lilla meeting, med övernattning, lördag-söndag. Jag var lite i valet och kvalet hur man gör/hur jag skulle göra med klasser; skulle hon gå tre eller fyra klasser, två plus en, eller två plus två? Jag tänkte att vi "tar det som det kommer" och anmälde till fyra klasser; 100+110+110+115. Det kommer bli ganska långa inlägg (jag kan aldrig vara kortfattad, haha), så jag tar varje dag i varsitt inlägg.
   
  Vi anlände i god tid på lördagen och började med att göra oss hemmastadda i boxen Aleccis skulle bo i under helgen. Det kändes helt okej, både med boxen och hästgrannarna. Framför allt ett team (de jag träffade mest, de andra såg jag inte lika ofta) var väldigt snälla och tillmötesgående så jag kunde fråga tusen saker och på så vis få koll och olika inputs; både i frågan om hur många klasser deras hästar normalt går på ett meeting och hur de lägger upp sin "stallhelg" så att jag kan anpassa lite tider och sådär så vi klaffar någorlunda så hästarna t ex äter ganska samtidigt.
   
  Eftersom klockan var runt 12 nu, så började vi med att äta en varsin dagens före helgens första klass. Eller jag skojade bara, höhö. Eftersom min kära kompis är laktosintolerant så fick hon en portion med sådan mat (vilket de hade! Pluspoäng på det!), men först råkade de ge henne fel och annars skulle de slänga den så jag frågade om jag kunde få den istället, haha. Så jag åt två portioner och var så jävla fullproppad i magen att jag egentligen nog inte orkade rida, HAHA. Så jävla typiskt mig alltså att äta tills jag spyr, typ. Jag bestämde mig därför för att börja helgen med en lugn runda i 100 cm. Banan var väl helt okej, men i omhoppningen fanns det inga alternativa vägar så planen med att bara lugnt rulla på kändes bra. Däremot låg b-hindret i kombinationen risigt till. Kombinationer med två galoppsprång är definitivt inte mina favoriter... Det blir ofta trångt!
   
  Aleccis var ganska lagom på framridningen, men på framhoppningen ville hon inte riktigt ligga kvar och vänta på hindren utan rusade mot dem, så uppladdningen där var väl inte tipptopp, men å andra sidan är hon glad, full av självförtroende och vill inte riva - så jag klagar verkligen inte på henne. Men det är ju ganska trevligt om man får komma intill med sin ridning också och inte bara bli "överkörd" av hästen, haha.
   
  100 cm A:0/A:0
  Denna rundan blev himla bra! Jag fick med mig henne överallt och kunde ganska smidigt få ihop henne något och rida på rätt antal galoppsprång på samtliga distanser. Det kändes okomplicerat, förutom kombinationen men jag försökte verkligen sitta upp och jag blev så glad när b-hindret fick ligga kvar. När det senare i banan var dags för omhoppning så glömde jag bort att vi bara skulle rulla på lugnt, och jag förde fram händerna något så hon kunde ta för sig lite mer och sedan flöt det bara på. Vi fick framåtlägen på första och lite väl framåt mot andra, i svängen gick vi lite tightare inpå än jag planerat. Vi skulle komma nära, men då gjorde jag som jag gjorde med Pärla förr i tiden. Styrde lite höger precis innan hindret för att vinna lite, lite plats och bommen låg kvar. Därefter var det sex galoppsprång fram till sista i omhoppningen - och detta är ju en stor svaghet jag har, för jag brukar ju låta henne gå på och så brukar vi riva sista. Men nu var jag noga med att verkligen rida på sex galoppsprång och så gjorde vi det(!) och gick i mål med samtliga bommar kvar. Jag trodde inte det skulle leda till vinst, men placering kändes det som. Roligt nog så är hon ganska snabb min häst - och jag måste lära mig att det är till vår fördel när det inte finns alternativa väger - för vi gick upp i ledning och behöll den även när de sista ekipagen startade. 0+0 fel och vinst i första klassen för helgen! :D
   
   
  Helgen var sponsrad av Hööks, så vi vann ett ländtäcke från dem, utöver rosett, plakett och anm.avg. åter. Vårt första (men inte så stora :P) vinsttäcke! Lyxigt nog gick det ju att stoppa in hästen i boxen efter ärovarv och avskrittning så länge för optimal uppladdning med mat och vatten inför nästa klass.
   
   
  Till nästa klass var det in favoritbedömning. Målet var, såklart, att sätta en felfri grundomgång för att få hoppa omhoppningen efter att alla gjort sin grundomgång. Aleccis var som tidigare rätt "på" inne på framhoppningen.
   
  110 cm A:1a
  Det började ganska bra. Men vi kom lite, lite stort på hindren. Det syns, inte med det kändes som att det var lagom avsprångspunkt på 120-hinder ungefär, så ingen stor diff men lite stort. Detta gjorde att när jag gång på gång måttade lite fel blev jag osäker på mitt öga och vågade sedan inte hålla ihop henne utan jag släppte iväg henne. På båda de sista distanserna lät jag henne ta av på fem istället för sex. Hela rundan kändes ganska dålig när vi gått i mål och jag var missnöjd. Vi har ju slutat gå på för få galoppsprång ju! Trodde jag i alla fall... Jag tycker inte att det ser så illa ut som jag förväntade mig, utan det är mycket riktigt de sista linjerna som jag låter henne springa iväg på. Dessutom kom jag såklart efter i kombinationen - jag var ju så mån att hinna räta upp mig emellan..! Nollan satt i vilket fall där och det var bara att vänta på omhoppning! Dessvärre, i detta fall, så var det väldigt hög standard och nollrundorna ramlade in en efter en. Totalt 15(!) ekipage till omhoppning, dvs halva ordinarie startfältet och vi skulle slåss om 7 placeringar. Mina tanke var följande; att "bara" rida nolla räcker inte långt i det startfältet, och då kan man lika gärna strunta i att hoppa omhoppning för man får typ plats 15 oavsett. Vill man var med och fightas så är det att kriga och satsa som gäller, så jag ansåg mig inte ha något att förlora och satsade friskt. Vi började bra, men det blev trångt i kombinationen och b-hindret ner. Sedan fick jag inte riktigt upp henne på räcket efter heller, och jag ska erkänna att det var tufft för mig efter en ganska lång dag. Mina ben var spagetti! Så jag var inte missnöjd alls, utan vi försökte men fick med oss typ halva banan istället, haha. Hade jag bara gett henne lite mer plats så hade vi kunnat ta hem det, för vi var i alla fall snabbast! :P 0+8 fel.
   
   
  Aleccis verkade trivas i stallet. Hon åt och drack och var lugn (men gnäggade när jag kom). Så jag kände ändå att det var helt att lämna henne för natten sedan när hon hade fått sista målet mat.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.