• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppträningen

  I tisdags var det dags för säsongens första inomhusträning. Vi började pang på med framhoppning över ett räcke, som därefter blev räcke-räcke, bruten linje, fyra galoppsprång. Och inget jävla såsande, haha. "Och det är ju inte KORTA galoppsprång!" sa Lasse menande från början, men ändå gick några på fem först så jag drog fördel av detta och lät Aleccis ta för sig framåt. Fyra. Och fyra. Och fyra. Varje gång. Men lite väl mycket framåt, gav hon i alla fall känslan av. Efter hindren var hon inte superrolig utan låg på ganska duktigt, men jag försökte lägga på ytterben och gå in på en volt och rida ner henne i balans och bryta av därifrån.

   

  Därefter skulle vi hoppa oxer till studs på ena långsidan. Där skulle vi få tillbaka dem på bakbenen (eftersom vi nyss ridit dem lite framåt. Framåt med tanke på hinderhöjden på uppvärmingen i alla fall.) Första gången gick det bäst, men överlag blev hon ju lite studsig och låst = jag flyger som en vante på ryggen och studsar runt i sadeln, och vi fick inte till det lika bra någon av gångerna därefter.

   

  Som Lasse sa så är jag van vid att jag måste ta mycket i henne mellan hindren, men egentligen behöver jag inte det . Däremot tycker jag att det är svårt att "minnas det" mellan hindren, då muskelminnet sätter in och "bara gör".

   

  När det sedan blev en bana började man på sagda oxer till studs, vidare diagonalt tillbaka över en oxer, sex galoppsprång lite framåt på böjt spår till samma oxer, därefter till ett plank som kom ganska fort då det stod relativt nära kortsidan. Plank till räcke på fem galoppsprång, varvbyte med snett igenom inklusive galoppombyte, upp på uppvärmningslinjen; bruten linje räcke-räcke fyra galoppsprång.

   

  Jag skulle säga som så att vi red precis utanför vår "bekvämlighetszon"; lite snabbare än vanligt, men det kändes lite flängigt och ogenomtänkt. Detta sa jag, men det var tydligen ingen annan än jag som tyckte det, haha! De andra såg en fin häst som hoppade, citat; "jättebra!". Jag kände mig som sagt inte riktigt bekväm i tempot (litar ju inte på att vi har balans och kontroll efter några språng när vi håller det tempot - men samtidigt krävs det ju för att sätta distanserna och även hoppa hindren bra), så jag halkade fram med överlivet, och böjde armarna samt tog upp händerna som jag tyvärr gör emellanåt. Hade jag bara kommit ner i sadeln hade hela känslan varit bättre. Men den var inte dålig - Aleccis är en stjärna!

   

  Det var en väldigt nyttig träning kände jag, där jag verkligen förstod varför vi gjorde det vi gjorde och även höll det träningen igenom. Dvs, vi måste ur bekvämlighetszonen om vi ska utvecklas. Högre klasser kräver bättre tempo, och kontroll i detta bättre tempot är allra viktigast - bekvämt blir detta tempo när man vänjer sig. Så jag är glad att vi höll tempot, även om det kändes hastigt. Roligt att vi (jag och Lasse) inte delade uppfattning, haha, och att det såg bättre ut. (Det brukar ju som bekant vara tvärtom annars, HAHA.)

   

  I helgen blir det fälttävlan, och tävlingen därefter (två veckor senare) är det dags för 120 igen!

   

   


  Kommentarer
  Evelina Blomqvist

  Åh vart är det fälttävlan i helgen? Nästa vår är hoppas jag kunna göra er sällskap ute på terrängbanorna; jag ska bara få tummen ur och ta det där kortet! :D

  Svar: Udden, norr om Kalmar (jag gillar inte när klubbarna inte heter ortsnamn, haha, man vet ju inte var på kartan man kan hitta dem förrän man grävt lite :P). Ja! Vad roligt! Vore jätteroligt att ses på fler tävlingar :D
  vinna.blogg.se

  2015-09-25 @ 19:10:51 | URL: http://epicevelina.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.