• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Vinterplaner

  Mina tankar inför denna vintern är följande;
   
  Pärla går oförändrat; ständigt "så mycket som möjligt/jag hinner". Ibland är det mer, ibland är det mindre. Finns inga som helst planer på någon sammanhängande vila. Gärna att hon trappas upp lite; mycket galopp när vi väl är ute. Hon mååååste ut och galoppera!
   
  Lillis följer lite samma spår; han kommer gå på så kallad "halvfart". Konstant halvfart, eller fullt. Ingen direkt sammansatt vila mer än några dagar i följd. När han går "fullt" så är det en 4, ibland möjligtvis max 5 gånger i veckan. Halvfart är väl en sisådär 2 dagar - men aldrig mindre än 2 dagar i veckan. Samma som med Pärla är att det är framförallt galopp som gäller (pga hans övervikt, kondition och även bjudning). Jag ska verkligen försöka få in studs-arbete (i skogen) i hans vinterjobb, så länge underlaget är rimligt.
   
  Aleccis däremot kommer få den klassiska vintervilan; några veckor helt avställt. Jag har inte beslutat hur länge än (hör med Lasse först, tänkte jag), men kanske 3 veckor. Dessa vilor påstår ju människor är för hästens skull, men så hårt går sällan våra amatörnivå-hästar. Däremot vill jag ändå tro att några veckor kan laga ev mindre slitningar och annan skit i hennes kropp, så jag tänker låta henne vila - om inte annat får hon en paus mentalt. Hon går ju relativt slitsamt nu i höst, med både regelbundna tävlingar/träningar på vår "högsta-nivå" (kan man ens säga så, haha?) samt mycket böjda spår när vi nöter dressyr.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.