• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Tillbaka på banan?

  Efter jag hoppade med Aleccis sist så var jag och Ida ute med Lillis och Pärla i två timmar. Mycket galopp! Sen såg Lillis en sten och tappade en sko, haha! Slog på den innan han fick traska ut i hagen igen när vi kom tillbaka.
   
  Dagen därefter hann jag bara rida Aleccis - vi tog en jogg runt byn och red igenom ett av dressyrprogrammen. Men jag struntade i att hon var ostadig och slog sig fri och sådär. Så oviktigt. Jag har fått perspektiv genom kraschen - tack vare den, vet jag vad som är viktigt för mig och vad vi ska backa av lite på. Dressyren tar vi oss bara igenom där vi är - med noll krav och förväntningar. Sedan tränar vi hela vintern istället för att sikta mot H100-programmen nästa år. Med gott om tid på oss, och inga jävla prestationsförväntningar så långt ögat kan se.
   
  Igår hoppade jag med Aleccis igen. Som synes på filmen från i måndags så var hon lugn, och för det mesta lyckades jag hålla oss ganska balanserade och jämna. Igår var det värre, haha! Aleccis var mycket piggare, var studsig, och svår att "hålla från hindren". Hon liksom drog till dem i sidled så vi fick inte så bra anridningar emellanåt. Kollade jag på ett hinder, så gick det dit. Jag tänkte att om det kändes bra kunde vi ta några språng på 115, möjligtvis 120. Så jag tog tre hål upp, och hoppade en bana av hindren. Då var ju hindren ändå relativt höga, så jag satte en del tryck i henne, men stöttade upp och hon hoppade kanon! Så jävla fin! Oxern kändes ganska stor, och jao, när vi var klara och hade skrittat av mätte jag hindren. Inte konstigt den kändes stor för bakbommen var visst 125. Även ett annat räcke var 125. Resten av de tre hindren var 120. Så jao, nu verkar vi vara på banan igen! Och hon (och jag) kändes precis som vanligt (vilket rätt uppenbart - för annars hade jag inte höjt upp så). Jag söker med ljus och lykta en P&J i helgen, men det ser väldigt dåligt ut med det, tyvärr. Jag kan nämligen inte åka så långt då jag även jobbar och måste hinna hem till vettig tid.
   
  Efter A red jag Pärla barbacka och sedan Lillis en sväng också. Pärla var mystanten herself (och jag blir fortfarande impad över hur "ihopridna" vi är. Wow, jag styr henne och varje övergång med mina tankar <3) Lillis var piggelin!
   
  Idag ska vi dressyra, tänkte jag. Jag kan bara det ena av de båda programmen vi ska rida nästa helg, så det kanske är dags att försöka lära sig även det andra - och INTE blanda ihop dem. Det är jag nämligen rädd för att göra... De båda små ska också gå.
     Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.