• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat klubbtävling i dressyr, i Vissmålen med Aleccis

  Vi kan ju börja med den där uppladdningen. Full gas bland hinder (nåja, i alla fall i första klassen, haha) i fredags och en vilodag igår då vi var bortbjudna och sov över utsocknes. Min kära hästapålle har aldrig några invändningar mot att få springa, och särskilt inte efter en uppladdning som denna. Även när det inte ska springas, så vill hon gärna springa, hahaha.
   
  Roligt nog var hon faktiskt riktigt trevlig på framridningen! Det mesta fungerade bra, lite vingligt ibland när jag vänder in från spåret, men jag hittade själv en ridning som gjorde detta bättre och bättre. Galoppen var lugn och trevlig, men efter galoppen ville hon gärna smyga in i galopp så fort jag snuddade med ytterbenet även när det betydde något annat. Suck, typiskt gasglad häst, haha! ;) Med tanke på just hur vi förberett oss för denna start, så var hon helt klart över förväntan!
   
  Inne i ridhuset var det väldigt hög volym på musiken. Så högt har jag aldrig varit med om att det varit på hopptävlingar, så det tog lite av mitt fokus där från början. Sen var stämningen såklart annorlunda där inne än ute, och Aleccis kollade sig omkring medan vi travade runt före vår start. Lite spänd blev hon, och jag slutade ta för mig utan åkte med istället. Den medvetna delen i detta är att jag bara ville trava runt, lugnt men det omedvetna är att jag då blir passiv och otydlig. Jaja, dags för startsignal!
   
  Jag var rädd att hon skulle falla över åt det spända hållet med tanke på de första varven innan vår startsignal, men det kändes helt okej. Höll förresten på att missa första halten då jag glömt bort att det är halter i början, pucko! Har ju ridit fälttävlansprogrammen bara, och där är det ingen hälsning. Så det var tur att jag såg ett ekipage innan och kunde dubbelkolla detta. Phu! Däremot litade jag inte ett öre på mig själv utan tog för givet att jag sett fel i slutet av programmet också, och gjorde därför en alldeles för sen halt. Hoppsan. Så surt misstag!
   
  LB:1 2015
  Första travprogrammet kändes helt okej, men inte helt perfekta volter och jag har svårt att få henne att hålla sig på ett spår emellanåt. Skritten var okej typ tre fjärdedelar (fick trevlig kritik där; "vägvinnande & avspänt": 7) även galopperna var trevliga (7:or på båda fattningarna, och första galoppvolten), dåliga längingar/ökningar (vad det nu heter) men jag vågar inte skicka iväg henne för då är det kört sen, haha. Efter galopperna så var det kaos. Allt betydde galopp sa hästen och smög in fattning, efter fattning, eller fattning - BAJS. Så jag hade fullt sjå med att bara försöka få benen att springa i trav när vi egentligen skulle trycka på en sista gång på en långsida. Riktigt surt. Sedan fortsätter det hetsigt, stressat och spänt resten. Så sammanfattningsvis helt okej till och med galopperna, och inget vidare efteråt. Livet med piggelin-pålle. Vi skrapade ihop 58,57% vilket jag konstigt nog hade svårt att relatera till. Men det var väl för att jag fick sådan bra känsla på framridningen, och att det ändå gick hyfsat ett tag, som sagt. Men 4:or på "hej-jag-kan-inte-trava" och "MAAH-var-fan-ska-halten-vara" kostar ju en del.
   
  Jag hade dock gärna ridit en klass till kände jag, så nästa dressyrtävling (vilket också blir årets sista) så kommer vi göra två starter. :)
   
   
  <3
   
  Hon ser så ung ut med knoppar och framförallt även med den minisen i luggen, haha.
  Tre näst intill identiska bilder - men jag vet inte vilken vinkel jag föredrar. Förslag? :)
   
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.