• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Lillis i VRF på lokal hopptävling

  Lill gjorde sin andra lokala start idag, en LC. Debut i lokal LC, men han har startat 80 cm tidigare på P&J.
   
  Vi tog ut Lillhästen, och jag red bort. Tittade på equipe för att hålla koll på när det var dags att röra sig bort till framhoppningen. Men ja, man ska inte lita helt på tekniken. När jag kom dit skulle jag visst egentligen in på banan direkt. Jävla skit och lite till. Fick trycka över honom över hindren på framhoppningen och sedan ställa oss i ordning. Jag hade gärna velat försöka få lite fart och tryck i honom, men hann inte det. Han gick snäppet bättre än senaste P&Jn (den var HEMSK, för då stannade han efter tre galoppsprång när man slutade driva. ÅH, SLÖFOCK!), men nu rörde han i alla fall på sig framåt. Däremot ville jag ha mer galopp i honom för att han ska kunna hoppa "rent" och lätt - och inte behöva häva sig över hindren, vilket han skulle ha blivit tvungen till annars. Och hoppa ska ju kännas lätt och kul, så jag var på honom en del.
   
  Nej, ärligt talat. Jag är rätt trött på mig själv pga denna framridning. Möjligtvis hade det inte blivit bättre resultatmässigt om jag hade planerat bättre - för han stressar inte upp sig, men han hoppar väldigt trevligt. Jag hade med största sannolikhet behövt driva rejält runt banan ändå. Men jag är ändå inte nöjd med ridningen. Det kändes väldigt flaxigt och fladdrigt, och flängigt, för att fortsätta med ord på f.
   
  LC bed A (avd b)
  Han var skeptisk till grinden under hinder nummer fem när vi rörde oss runt banan före start. Men varken den eller något annat hinder ställde till det när vi väl red mot det sedan. Han må vara långsam, men han är smidig ändå. Det är bara att driva och styra. Och som sagt hoppar han riktigt trevligt. Mycket rygg! Dessutom går han alltid på rätt antal galoppsprång, eller ja; "är lätt att rida på rätt antal galoppsprång", heter det väl. 0 fel. Duktig kille!
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.