• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Kärlek till min häst

  I söndags, och måndags, rann tårarna okontrollerat. Igår hade jag lust att gråta igen - men av en helt annan anledning. Min häst är så jävla BRA. Och vi verkar, som jag nämnt, helt tillbaka till där vi var innan söndagens krasch. <3 Så en lättnadens tår blinkade jag bort medan jag klädde av henne och gjorde oss redo för att åka hem.
   
  Men, när vi ändå är inne på dessa känslor - det finns en betydligt större lip-varning på det jag ska komma till nu.
   
  Min mor och hennes sambo "E" har följt med mig på några tävlingar; Värnamo i våras, fälttävlanstävlingarna i Boxholm och Udden, samt var de även med i Kalmar i söndags. E har studerat till massör (dock för människor, men kropp som kropp!) och han står och masserar Aleccis så fort han får tillfälle - haha, lyx! Aleccis är såå bortskämd och står och sover. Men E är även grymt imponerad av Aleccis - han säger gång på gång att hon är en soldat. "Hon vet när hon ska vila, och vet när hon ska arbeta". Hon halvsover ju även utan massage, och är helt genomtrygg och stressar inte upp sig det minsta mellan klassera - eller direkt när man står still så är hon helt avkopplad. Men när man ska rida så ger hon fullt. Som en soldat.
   
  Och inte nog med att hon har en soldats arbetsmoral; hon har nu även visat mig vilken krigare hon verklige är! Hon är rädd om sig och vill ogärna riva, älskar att hoppa men vill för sitt liv inte göra sig illa. Ändå utsatte jag henne för den skit jag råkade göra - men det verkade inte ha spelat så stor roll, konstigt nog. Hon är väldigt "lättkränkt" och känslig, men misstaget verkar inte ha gjort henne illa, vilket verkligen är så skumt. Hon bara ställer upp som det aldrig har hänt, litar på mig och kör - hon är verkligen min soldat.
   
  Nu har jag haft Aleccis i 3,5 år snart men det var ändå relativt nyligen tanken slog mig att hon är min drömhäst. Hon har precis alla de sidor jag önskar hos min drömhäst; pigg att rida (kanske lite för svår för mig ibland dock, haha, med det är en bagatell), älskar att hoppa, världens smidigaste (väluppfostrad från början) i precis alla, alla situationer. Går som tåget och passar även till fälttävlan - som varit lite av en dröm för mig. Det kanske inte är så stora krav direkt, men helheten, det jag inte kan sätta ord på, är p-e-r-f-e-k-t-i-o-n. Hon är verkligen en stjärna. Och jag älskar henne så mycket.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.