• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Haglunds hästtäcken

  Googlar man Haglunds hästtäcken så får man läsa en hel del skit. Lite samma åsikter som folk delar med sig om Gekås täcken (OneHorse, t ex). "De är värdelösa för att de är billiga; kass passform, läcker, går sönder" osv.
   
  Grejen är att jag inte alls kan relatera?! Jag har haft hästar hemma/som mina egna i nio år nu. Det innebär nio vintrar. Nio vintrar, varav åtta på lösdrift med klippta hästar - med täcken. Täcken från Gekås. Täcken som kostar i snitt 400 kr/regntäcke och 500 kr/vintertäcke. Och jag kan verkligen inte relatera alls. Mina täcken har hållit länge (herregud, de har täckena på sig 23 h/dygn och de kommer i stort sett aldrig in för att torka i de mest våta perioderna), de håller tätt och de sitter allt som oftast där de ska. Skav, på lång sikt, är svårt att slippa helt, och kanske är jag bara dum som tror att det knappt ens finns "skavfria" täcken? Horseware, bucas och allt vad de heter - kanske har utvecklingen kommit så långt att man numera borde ställa de kraven? Men när man i övrigt är nöjd, så har jag ingen anledning att leta vidare.
   
  Tills jag köpte ett täcke från Haglunds, även det från Gekås. 500 kr, ett 300 grams vintertäcke, svart och reflexgult, med en reflexstripe. Förvåningen när jag hämtade Aleccis efter att hon haft det på sig sedan dagen innan, och jag ser hur jävla bra det sitter?! Jag har aldrig tidigare fått uppleva ett täcke som sitter på plats, efter att hästen både rullat, sprungit och rört sig betydligt långsammare. Det liksom "hängde" över ryggen och var helt löst framtill över bogen. Jag blev så imponerad!
   
  Aleccis är grov framtill med kraftig bog. Jag vet inte om det var det som gjorde det? Att Haglunds täcken är tillverkade efter hennes "mall", eller om jag bara hade flyt med den modellen? För två veckor sedan ringde jag en återförsäljare av just dessa täcken (eftersom jag letat och letar i affärer men inte hittat vad jag sökt). Jag vill ha ett Haglundstäcke i 100g/fleecefodrat då mina hästar går med dessa ungefär en sisådär 98% av varje vinter pga våra milda vintrar (till ca -10, ibland ännu kallare om det är torr kyla). Så om ett 300g täcke sitter som en smäck spelar ju ingen roll om det bara är hängande och inte används!
   
  Återförsäljaren tipsade om ett ännu starkare täcke (starkare yttertyg), från just Haglunds, med 100g foder som skulle komma in två veckor senare. Så i dagarna, nu när dessa veckor har passerat, beställde jag detta och det kom i tisdags. Nu ska det bli spännande att testa. Eller ja, eftersom jag skriver detta inlägg när jag är ledig och tidsinställer det, så har hon gått med det i ett par dagar redan. Jag hoppas det har samma fantastiska passform som mitt älskade favvo-vintertäcke! Utvärdering kommer.
   
  Poängen (kanske dags att komma till den nu, hahaha) är den att man inte alls behöver slopa billiga varor! De behöver inte alls vara dåliga pga sitt pris, utan det är ju inte mer avancerat än att hästarna ser annorlunda ut och att olika märken passar olika hästar - vilket inte är varken någon nyhet eller hjärnkirurgi. Länge leve lågpris! ;)
   
  Sjukt fab bild ;)
   
  Produktbild. Inte så särskilt fab den heller, varken bilden eller täcket, haha!
  Övergångstäcke Petrol 100 g Haglunds


  Kommentarer
  Evelina

  Jag har köpt ett täcke på Ullared i mitt liv och det är ta mig fan det bästa täcket jag har! ;)

  Svar: Eller hur! Billigt är inte alltid dåligt :)
  vinna.blogg.se

  2015-10-23 @ 10:03:08 | URL: http://evelinablomqvist.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.