• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • En sammanfattning på ett andetag

  Jag kom på att jag, fortfarande, har glömt skriva om Lillisens senaste P&J. OCH P&Jm innan dess. Mjo, ligger visst lite efter där. Annars har det tränats på för min och Aleccis del. En dressyrträning och en hoppträning. Dressyrträningen ägnades till uppvärmning, genomridning av program och ökningar/längningar (vad man nu säger, är ju ingen dressyrryttare direkt, haha - än ;) höhö) och ja, det behöver vi träna mer på, men ibland så blev det helt okej. En galoppökning var helt fantastisk, hahaha, men då hade vi bara tur. (Däremot kom jag att tänka på det där klassiska; "ju mer man tränar, desto mer tur har man" och då lät det himla bra med att vi hade tur faktiskt, haha).
   
  Hoppträningen var i samma tecken som sist. Hålla rytmen, och träna hästarnas kvickhet. Gick okej, sista rundan var kändes dock riktigt bra! Tre studs, linje fem galoppsprång, tre studs, vänd diagonalt, räcke, bruten linje fem galoppsprång till tre studs, vänd tillbaka diagonalt, oxer, bruten linje till tre studs, långsida räcke-oxer. Avslutningsvis skulle vi gå studs, fem galoppsprång bruten linje till räcket, och vänd tillbaka diagoanlt och samma sak till oxern. (Tror jag kom ihåg rätt - vilket iofs är oviktigt). Hela tiden var det att flyta på och hålla rytmen. Jag fick tipset om att först låta Aleccis rulla på, och sedan sitta upp - istället för tvärtom som jag gör nu. Tar tillbaka först och eventuellt måste rida på de sista sprången om det råkar bli långt. Fungerade bra när jag kom ihåg att göra så )framförallt på linjen på sex språng (muskelminnet styr ju mer än hjärnan, för det mesta...).
   
  Därefter dressyrade jag och Aleccis två dagar i förebyggande syfte för... tamraradam... DRESSYRTÄVLINGEN på söndag! Men uppladdningen blir sådär, med tanke på fredagens hopptävling och lördagens Helsingborg-besök med övernattning (dvs inte hemma = vila). Så det blir en spännande dressyrtävling. Förvisst bara på klubbnivå, men ändå! Det är en ren och skär dressyrtävling. Wow, trodde aldrig det skulle ske. Typ.
   
  Dressyruppladdning är ju riktigt trevligt inför hopptävling iaf, så det blev en bra vecka. På torsdagen kändes hon faktiskt riktigt genomriden och trevlig. Ännu mer WOW på det faktiskt. Jag har aldrig, ALDRIG, tidigare känt den känslan. Coolt liksom. Nackdelen det passet var dock att när hon kändes bra - så blev jag passiv och åkte med (och då blir det ju galoppsinslag osv när hästen vill styra vad vi ska göra), istället för att passa på att påverka henne när det uppenbarligen går. Jag har någon konstig grej med att åka med så fort hon börjar bli ridbar - vilket är rätt idiotiskt då det snarare ju är DÅ jag ska börja rida och vara tydlig och visa henne vad vi ska göra. Träning, träning, och ännu mera träning. Det blir nog bra till slut.
   

  Lillis har också gått såklart. Byn och dressyr, han tycker det är himla roligt att dressyra (men han är inte så supersnabb där heller, hahaha). Pärla har jag råkat nästan ha ihjäl(!!!), men hon klarade sig tack och lov, och är nu klippt. Jag har även ridit henne (vilket kändes som evigheter sedan då jag som sagt hade mentala problem med hennes päls och utsätta henne för den ansträningen).


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.