• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Viloplaner Aleccis

  Tre veckor skritt, sa Lasse. De kan inte vila helt, för det är de för gamla för, la han till och fortsatte; de blir stela. Låter bra för mig. Jag är lite anti detta med vila egentligen, men som vanligt så finns det ju något som heter "vardag" också och denna bör fungera. För att denna ska kunna fungera, får man ibland tumma på lite grejer hit och dit så det löser sig på bästa möjliga sätt. (Men ärligt talat hade jag inte tackat nej till en dryg timme extra varje dag så jag hade kunnat motionera småhästarna mer/oftare/hårdare.)
   
  Uppsuttet? Undrade jag. Ja, sa L. Då kommer det inte bli skritt, HAHAHA, sa jag. Cuz' jag tycker det är jävligt drygt/tråkigt att bara skritta så då kan jag med största sannolikhet inte hålla mig till skritt (höhöhö) och dessutom tycker jag det är riktigt onödigt att låta min kropp sitta och åka med som en belastning på min hästs kropp, när den inte behöver det. Dvs, omskrivet i svenska:
   
  Aleccis får tre veckors skritt. Min tanke är att hon ska promeneras vid hand minst varannan dag (så ofta jag kan: varje dag), och vila varannan. Då de går på lösdrift så rör de sig mer och då har inte hon behovet att skrittas under uppsikt exakt varje dag. Jag vill att hon ska vila och återhämta sig så mycket hon bara kan. Men jag tänker sitta upp någon/några gånger och skritta (ja, man måste ju försöka jobba med sin självdicsiplin, hmm) för att inte tappa bort min kära nya kompis vid namn "Yttertygeln". (Asrädd för att falla tillbaka i gamla ovanor.)
   
  Men innan vi traskar in i skritt-vila-perioden, så återstår två veckors jogg + studs. Hon ska gå studs två gånger i veckan, tänker jag mig - med start imorgon. Därefter avslutar vi joggveckorna med att EVENTUELLT (inte bestämt mig än) vara med i VRFs julshow. Denna är på lördag och två veckor (12/12), jag tänker mig en dags jogg efter det, på luciadagen och därefter skrittas hon. 4 januari planerar jag rida igång henne på riktigt igen. Hoppträningarna drar igång i mitten av januari (hon kommer inte ha tappat något mer än lydnad, så vi ba kör på!), och första tävlingen för 2016 blir med största sannolikhet Värnamo i slutet av samma månad. Ser fram emot det nya tränings- och tävlingsåret
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.