• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Småhästarna är storhästar om magen

  Förra vecka var lite småkaos mest hela tiden. Småhästarna gick bara tre dagar den veckan (mån, tis och varsin dag på fre resp. lör - tack vare Ida som hann ta Pärla på lördagskvällen!) Aleccis gick alla dagar. Det var en tuffare jobbvecka med då samtliga pass (utom eko) skulle till Götene. Jag var trög och råkade ta fel på dag! Så när jag har degat hela förmiddagen för att jag trodde det var den natten då jag började lite senare rätt som det var, var i stallet och kratsade Aleccis hovar kom jag på att - visstfan, det är den andra dagen = jag börjar mycket tidigare! Mycket riktigt. När all utrustning var på så ringde mobilen - och jag hade 1,5 timme på mig att dels rida, men även äta, fixa mat till sen, tanka bilen, byta om OCH hinna åka till Vrigstad (4 mil). Men jag bestämde mig fort att rida Dahlsedarundan ett varv, det tar 30-40 min, och det ska INTE påverka Aleccis och mig. Det är den tiden det tar helt enkelt - men sen skulle jag stressa som fan, haha. En minut hade jag tillgodo när jag svängde in för att byta med min kollega. Hua!
   
  Dagen därefter blev inte heller så lugn som man kan tro. Jag började förvisso senare, men natten före var den långa natten så jag kom ju i säng senare än vanligt. Dagen hade jag sovit bort (vilket jag givetvis behövde för jag skulle ju jobba igen sen), så den totala vakna tiden blev samma. Återigen en snabbistur med A och dåligt samvete över de små. Mest över Lillis faktiskt. För det är alltid han som vill hitta på saker - så bara lämnar jag honom, haha. Stackarn.
   
  Men nu är det ny vecka! Aleccis har vilat både igår och idag. Det tycker jag hon behövde när hon gått lite mer (mycket hoppning i veckan, bland annat). Ärligt talat så vilade alla i måndags. Jag hade jobbat ett kortare pass men kroppen var ändå inställd på normalt pass, så jag var lika trött för det och jag gjorde misstaget att pusta ut i soffan. Därifrån tog jag mig inte upp sedan. Eller jo, när jag var tvungen för att hinna åka ut och kolla till dem, med de obligatoriska pussarna, klapparna och godisarna. Så jävla lat, och vad jag hatar när jag inte lyckas hålla min plan!
   
  Idag red Felicia Pärla och jag red Lillis. Vi åkte runt i byn i skummet, och det gick bra. Felicia klarar sig själv - och mitt tjat om "håll balansen i fötterna" (hon har noll stöd i munnen) - har gett resultat och hon red lätt riktigt trevligt med stadiga skänklar! Hon rider ju inte så mycket som vi alla hade önskat, men pga våra vardagar så lyckas vi inte få det att klaffa så ofta.
   
  Så har de senaste dagarna sett ut i ridväg.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.