• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Ridning x3 och hovslagarbesök

  Igår hann jag faktiskt rida alla hästar innan hovslagaren kom. Skönt det! Började med Aleccis (så hon skulle hinna torka så mycket som möjligt om benen efteråt). Skogen, framskrittning, trav, in på en äng för lite dressyr. Helt okej att börja med. Gjorde lite varvbyten typ serpentiner, någon mindre volt, gick över till galopp, vänster. Höll henne på en ca 15-20 metersvolt någonting. Finfin! Fortsatte ut i höger varv och påbörjade ett varv i förvänd galopp. Lät henne gå ett och ett halvt ungefär. Hon kändes förvånansvärt stadig och balanserad. Bröt av till trav. Skulle göra likadant fast tvärt om, gick in på volt i höger galopp. Fin häst men betydligt mer laddad i detta varv. Började tagga till, så rullade på volt lite längre för att få ner henne "i varv", gick sedan ut för att påbörja förvänd galopp här också. Taggad häst gjorde byte, jag gjorde halt. Började om. Laddad häst igen. Rullade på volten igen, gick ut igen men gjorde en mindre vinkel och övertydliga hjälper. Hon fick jobba lite mer för att orka hålla i detta varv men rullade sedan på i ett och ett halvt varv även här. Travade litegrann, tog tio minuter totalt, och fortsatte sedan vår tur en vända i byn innan vi red hem.
   
  Aleccis skoning gick som vanligt utomordentligt superbra. Min hovslagare har omkring hundra kundhästar (jag har frågat), och Aleccis är den som står allra, allra bäst. Hon sa även, då vi pratade om det första gången, att mina tre och en till är hennes absolut bästa kundhästar. Och jag ursäktade mig med att Lillis inte kan ingå (HAHA). Alltså, han gör ju inget fel det är bara det att han är unghäst och vill vara med och kolla dvs ska stoppa in huvudet på konstiga ställen, undersöka hovslagarens arbetskläder och sådär. Men hon sa att "Lillis är som en "vanlig häst", medan de andra är typ praktexemplar". Inte illa betyg alltså ;) Den fjärde som var tiptop är också en lösdriftshäst, som också står lös - fun fact. Säger ju en del, tänker jag. Och så har folk fördomar mot lösdrifter och menar på att man inte "sköter/hanterar hästarna" - pfft, säger jag!
   
  Därefter Lillis. Fortsatt spänd idag - dvs mindre krav. Vara nöjd med att han går framåt (vilket han gör) och smyga in lite mindre stöd vid passering av läskiga saker. Typ låtsas om att jag rättar till tyglarna och tittar ner på händerna eller något så det verkligen är noll, noll, noll stöd från skänklar, sits, tyglar eller blick. Utmana lagom. Han tittade men fortsatte. Mycket beröm! Annars är han ju väldigt tittig och då är jag framför allt noga med att sitta upprätt med stadig bål så han får det "trycket" bakifrån och fram. Stadiga skänklar och stadiga händer, men utan att de ger någon aktiv hjälp - den ger jag till största del med sitsen, som sagt. Är han väldigt skeptisk är det skänklarna som får jobba, får jag inget svar så petar jag lite med spöt. Spöt ifrågasätter han aldrig, det betyder framåt och det roliga är att jag aldrig varit på honom med spöt, utan bara förstärkt drivande hjälp, genom att snudda, från början.
   
  Pärla var sist ut och då började tiden vara knapp. Hon var lite slöare idag, så vi tog passande nog en lite kortare sväng bara. Det får räcka så för tanten. Bara hon kommer ut är jag nöjd, men samtidigt vill jag inte att hon går korta pass varje gång. Variation är som vanligt det jag strävar efter.
   
  Jag jobbar natt i helgen, så vet inte riktigt hur mycket jag hinner rida. Det blir som vanligt; så många jag hinner och ju fler desto bättre.
   
   


  Kommentarer
  Mathilda

  Så bra blogg! Ponnylucky.blogg.se

  2015-11-27 @ 07:31:04 | URL: http://ponnylucky.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.