• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat dressyrtävling, klubbmästerskap, med Aleccis i VRF

   
  Roligt nog så blev knopparna mindre skitdåliga än vanligt (och spret är bra - inte fan att jag tänker gå lös med saxen där inte!). De fick betyget godkänt av den väldigt svårflirtade juryn - och det är fan ett bra betyg! Aleccis kändes väl helt okej men varken wow-bra eller skitdåligt. Bättre delar, och sämre delar. Men ändå helt okej ändå på framridningen. Men direkt när vi kom innanför dörrarna så blev hon jättespänd! Helt plötsligt satt jag på en helt annan häst. Det kändes rätt pissigt, ärligt talat.
   
  LB:2 2003
  Programmet kändes rätt kasst. Jag kunde inte rida henne alls då hon var så spänd och då blir jag stel/spänd/icke följsam. Grunden var dålig - med inslag av bättre delar. Typ galopperna kändes helt okej, halten på kortsidan var också helt okej men annars var det inte mycket att hurra för. Vi fick 59.167% vilket jag tyckte var nästan i överkant vad vi egentligen förtjänade.
   
   
  Idag gjorde vi "debut" i att starta två dressyrprogram på en dag, vilket var lite spännande då jag inte visste hur jag skulle lägga upp det riktig. Alltså med tiden. Det var en timme drygt mellan mina starter, men jag kände inte att jag behövde rida henne så länge. Så vi skrittade en sväng först, men stod sedan och väntade en stund innan jag satt upp för andra gången. Jag har lite flyt och tyckte det var alldeles lagom med en sisådär halvtimme inför andra starten när hon redan var uppvärmd. Hon kändes trevligare på framridningen och jag försökte korta tyglarna. Det kändes bättre! (Men varför är tyglarna ändå tre kilometer långa när jag kollar på filmsnuttar från framridningen?! Haha, irriterande.)
   
   
  LB:3 2007
  Redan när jag red in hade vi en såå mycket bättre känsla! Denna utgick vi ifrån men fick inslag av betydligt sämre delar. Till exempel hade jag stora problem med halten i programmet, som annars är lite av vår styrka - Aleccis gör ofta bra, jämna halter. Men där blev det pannkaka. Sen var det ju lite annorlunda att i förra programmet gå från mellangalopp direkt från galoppvolterna (dvs Aleccis lärde sig detta och låg på) men det i detta program skulle vara ett avbrott och en ny fattning - jo tjeeena. Sen blev hon stark efter galopperna. Jag förstår inte riktigt varför jag skulle stressa iväg henne i skritten... Då tyckte jag den var slö, men den ser ju helt okej ut tills jag ber om mer engagemang och hon frågar om hon ska trava. Aja, programmet kändes ändå bättre än det förra. Totalt. Så jag blev förvånad när resultatet sa 56.667% - men kan förstå det. Domaren skrev att jag skulle vara rädd om takten och rytmen, så jag antar att jag omedvetet tycker att det är "lugnt och bekvämt" = råkat ha blivit undertempo, ostadigt (återkommande i protokollen) och allmänt dåligt framåttänk. Inte för att det andra var stadigare, men då tuffade hon på framåt vilket, jag antar, gav ett bättre grund- och allmänintryck. 
   
   
  Det viktigaste är i alla fall att Aleccis har försökt, jag har försökt, och VI har försökt. Vi har backat i vår utveckling, men vi gjorde det med, för det mesta, ett leende och med glädje. För jag älskar verkligen min häst - sen att jag inte reder ut hennes energi är ju ett problem jag är rejält bortskämd med. Dessutom föll hon inte in i galopp en enda gång i någon mellantrav och det hade vi stora problem med ett tag. En sista grej är att nu är hon dessutom genomriden och redo inför morgondagen också. Procentmässigt siktade jag på att nå 55-sträcket och det gjorde vi i båda starterna, om än med inte särskilt mycket marginal. Men återigen; vem fan bryr sig. Jag älskar min häst, och vi försöker - det är det enda som spelar roll för mig <3
   
  Mellangalopp är kuuul, säger hästen :D


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.