• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Om mig - och min häststory

  Lite för mycket, lite för dryg, lite för jobbig, lite för glad, lite för obrydd och lite för mycket energi. Det är väl så jag uppfattar att andra uppfattar mig. Jag är lite av en "energiavkännare" och tolkar tonlägen och kroppspråk benhårt - behandlar andra, som de behandlar mig.
   
  Jessica är mitt namn, men jag är mer av en "Jessie", då det är vad jag kallats under hela min uppväxt och fortfarande kallas. Född 1991, men är inte en dag äldre än 16 i huvudet. Körde moppe från 14 till körkortsålder, kör volvo dagligen (är en äckligt jobbig volvonörd som skulle slåss för mina bilar!) och kör lastbil som yrke (jag älskar mitt jobb!). Jag svär som om jag har dåligt ordförråd, men jag gillar bara när det är tryck i sker och ting. Svordomar är fint, och det ger tryck. Sedan 2008 är jag dessutom flickvän och sambo till världens bästa pojkvän! Jag försöker vara öppensinnad och för det mesta går det bra. Mina värderingar bygger på feminismen. Det är hjärtefrågan.
   
  Och, jag lever efter detta citat:
  "Huvudsaken är inte att det är snygg, utan att man vinner". /JJ
   
  Men... när kommer hästarna in i bilden?! Jo, det är så att 99% av mina vakna tid tänker jag på hästar. Den resan började, om man inte räknar knatte-/ponny- och div småhäståkningar, vid sex års ålder när jag grät om jag inte fick rida min favoritponny på ridskolan; gotlandsrusset Nice. Ibland fick jag Nice (för en kompis mor tyckte väl synd om mig, haha), men oftast fick jag gå ut och gråta klart vid bilen, hahaha! Juventus var favoritstorhästen, och sen blev det Bianca. Av ponnyerna var det Lucy, Dusty och därefter Mini och Daisy som gällde. En vända red jag på en annan ridskola och där var det Brun Farin som var favoriten.
   
  I mellanstadieåldern började jag rida på en gård 7-8 km från oss (cykelavstånd. Jag cyklade totalt 3 mil/dag ett tag då jag även cyklade in till stan på skoldagarna - sjuk kondis!). Jag och en klasskompis till mig började rida regelbundet på denna gård och det var drömlivet som en liten ponnykär flicka! Tiopi var den som jag, roligt nog, blev "tilldelad" och hade som "min", då hon precis börjat bli inriden och de ville ha en mindre ryttare till den ponnyn. Senare bytte jag upp mig några centimeter och red Mirja mycket. Shia var också en favorit. I takt med att vi blev större provade vi även att rida halvblodet Tootoolah (som jag inte bara haft hemma som min egen, även såhär tio(!) år senare är min ponny Lillis mamma).
   
  Från denna gård lånade jag hem hästar för första gången och har sedan dess (och tack vare denna kvinna - som jag tränar dressyr för idag) har jag egna hästar idag. Hade jag inte fått låna hem hennes, så hade aldrig mina föräldrar sett att jag alltid tagit mitt ansvar och tagit hand om dem. Och med tiden köpte vi loss Pärla , och jag köpte min första egna ponny år 2008 - Li Mellonie. Fyra år senare såldes hon och jag köpte Aleccis. Lillis föll ner från ett fluffigt moln och landade hos tanterna, ohanterad, i juni 2014.
   
  Och tjaa, en gammal fjording som bär mitt hjärta, min drömhäst i form av en piggelin till tävlingshäst och så fluffiga lilla Lillis - är idag min alldeles egna flock. Som jag sliter röven av mig för att hinna med mellan sovtimmar, jobbtimmar och skräpmat. Tre hästar är, med handen på hjärtat, en för mycket. Men långsiktigt är tanken att Lillis förvandlas (i form av försäljning) till en yngre storhäst och... naturen kommer en vacker dag ta Pärla ifrån mig. Aleccis och en yngre förmåga är således tanken att jag sedan ska fortsätta bygga min egen lilla hopp-/ och fälttävlanskärriär på.
   
  Pärla


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.