• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • "Lugn och fin"

  Började med att rida A idag. Dressyrsadel på och fokus; lugn, lugn, LUGN. Bara lugna pass till tävlingen, och bara lugna rundor på årets sista tävling - that's the plan. Skrittade fram, travade i skogen, dressyrade på en åker en kvart i ett hörn (ska vi ta och börja räkna för att se hur lång tid det tar innan jag får skit för det också?! MVH jagharingenstansattrida - på riktigt denna gång). Åttvolter; först i skritt, sedan i trav, och några volter i galopp. Fokus på stilla händer, lugn och stadig häst. Gick över förväntan med inslag av "vad händer där borta". Skrittade hela vägen ner till byn (brukar vara trav och galopp den sträckan) - för att behålla henne luuuugn. Travade/galopperade på vägen som går rakt igenom byn, och tänka ta en lugn galopp på vägen bort till våra grannar "i hålet", dalen. Grannar ja, fast att jag i praktiken bor i stan, haha. Aja, home is where the horses are ;) Där var hon inte så rolig. Stark, försökte öka, superlycklig och ville bara spriiinga! Hon testade mitt tålamod lite, men jag höll mig. Trav till nedförsbacken, skritt ner, skritt förbi grannarna där vi brukar trava. Skritt uppför backen där vi alltid galopperar. Travade där vi brukar trava. Vad jag hade för häst? En suuperfin! Mjuk, trevlig häst. Så mycket skritt idag, så även om det var en halvkort runda så tog den över en timme att rida då vi skrittade så mycket.
   
  Red därefter Lillis tillsammans med Ida som tog Pärla i byn. Lill var fin. Han börjar bli himla trevlig nu alltså! Går av sig själv, gör så gott han kan och med samma glädje och öppenhet som vanligt. Tummen upp! Och jag gillar hur Ida rider Pärla, så finns inget att tillägga mer om den ridturen.
   
  Igår tog vi en joggingsväng; Ida på Pärla och jag hade Aleccis. Lill vilade efter tävlingen. Aleccis var vääldigt taggad och på, men med upplagda stigbyglar blev det mycket bättre! Bättre fokus, och lugnare häst.
   
  HAHA, bild från vår andra lokala start. Livsfarligt och jag darrade i benen när jag styrde på första hindret, för jag visste att det skulle gå fort och bli farligt. Vad jag däremot inte visst var om vi skulle hålla oss på samtliga ben och/eller om vi skulle ta oss i mål. Haha, det finns inte mycket till vett i den skallen - jag syftar nog på oss båda ;)
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.