• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Lill for president!

  Jag måste bara göra något som jag inte gör så ofta, höhö. Jag skriver mest att Lill är långsam och lite jobbig - vilket förvisso stämmer. men ändå. Han tuggar på allt läder han kommer åt (favoriter: tyglar, pannband och nosgrimmor - i den ordningen), han står fromt som ett lamm när man är i närheten, men när man smiter upp för att hämta/lämna någon ridpryl så skyndar han sig till godisvrån och länsar... Haha, han är hopplös ibland ;) (Men jag tycker om honom ändå!)
   
  Idag red jag honom tillsammans med Ida som red Pärla. (Pärl såg jättefin ut <3) Standardturen i byn blev det - och gissa vad?! Lillhästen var så himla fin! Riktigt, riktigt trevlig idag! Den ridkänslan han ger då är helt sjuuuk (säger jag som bara åker hetsig hopphäst annars, eller markbunden, tung arbetshäst). Sådant mjukt stöd i munnen, ganska stadig (men så är han tittig och så, och då blir det ju en paus i att göra som jag tänkt mig ;)) hela passet igenom, han låg kvar i övergångar och avbrott (vilket inte är något nytt förvisso). Men han var så lagom. Bjudningen börjar ta sig och då kan jag börja tänka mer på ridningen. Ville bara säga det, han var kunglig att rida på idag! Och han har så jävla lätt för sig så det är nästan oförskämt - jag har lite dåligt samvete över min okunskap i dressyrvärlden. Tanken har dock börjat gro i mig att lämna bort honom för (dressyr-)ridhjälp en stund nästa år, men det är bara på "möjligheterna-finns-och-det-skulle-vara-värt-det"-nivå än så länge.
   
  Red Aleccis före, och med fusk-snöre på (även om det bara hänger och slänger) så gick hon riktigt trevligt mellan sina optimistiska "MEN NU DÅ?! NU DÅ?! FÅR JAG SPRINGA NUU DÅ?"-ryck. Jäkla älskade häst till att bara vilja springa hela tiden <3 Jag ska inte ropa hej än, men jag tror jag börjar få koll på båda dressyrprogrammen också. Sen att ha hästen på en och samma plats (dvs helst på ett spår) under de minuterna är en heeelt annan femma. Äsch, det är inte så noga. Inte så noga och skratt och beröm över det som faktiskt fungerar, typ mellangalopp HAHA. Uppsamlingen efteråt räknas väl inte, va? Och att det inte går att trava rent efteråt utan det bara blir galoppinslag, vem bryr sig, right? ;)
   
  Jag ser vår lilla tävling som dels en träning för mig, som jag tidigare nämnt. Jag behöver lära mig hur jag ska rida fram henne, helt enkelt. Ska jag vara tydlig och konsekvent, eller extra mjuk och försiktig? Allt sådant. Men med tanke på tävlingen på söndagen så är dressyrtävlingen en genomridning i form av uppladdning (med fokus på lydnad, ju - asbra) inför dagen därpå.
   
  Det kan med andra ord inte gå dåligt - för vi "vinner" i vilket fall. Jag vinner rutin, och så vinner jag en förhoppningsvis någorlunda genomriden häst. Kanske borde jag ha startat min lilla svarta överviktiga ponny? Jag kan ju erkänna att tanken fanns där för några månader sedan, men då jag behövt arbeta med hans bjudning så har vi skjutit allt annat på framtiden och därför uteblir allt vad dressyr heter tills vidare. Men visst har hoppet tänds efter idag (och flera bra pass den senaste tiden). Så småningom så!
   
  Det är hög tid för nya ridbilder! Ida ska fota någon dag när det passar :D
   


  Kommentarer
  Anonym

  *handuppräckning* jag har en extra Box feb-mars, just sayin *fnissapa*

  /det är jag, vem annars!

  2015-11-02 @ 23:11:54
  Elin

  så fin häst!

  Svar: Tack! :)
  vinna.blogg.se

  2015-11-03 @ 10:22:28 | URL: http://www.ecbphoto.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.