• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppade Aleccis inomhus

  Igår åkte jag iväg till ett ridhus för att hoppa med Aleccis igen. Konstigt nog så var det faktiskt snäppet värre, än att hoppa ute. Ute har hon ju gått som en klocka, som synes och som jag nämnt, men det var lite annorlunda inomhus.
   
  Vi började rulla på två kryss på varsin diagonal, med lång anridning, runt hela ridhuset. Varvbyte och samma sak fast över dessa som räcken. Märkte då att jag höll in henne och då gick vi på fem från spåret/hinderstödet vilket gjorde att vi kom nära, så nästa gång tänkte jag på att rida henne mer framåt där och gå på fyra istället. Sådant behöver jag generellt mer av i kroppen; märka att "aha, det där blev inte optimalt" och sen göra rätt nästa gång. Upptäcka, känna, göra om - göra rätt. Annars kändes hon bra. Dessa hinder stod redan framme, men på långsidan byggde jag upp en linje med kombination räcke-oxer, fyra galoppsprång till räcke. Då räcket stod relativt nära kortsidan valde jag att bara komma på det en gång först.
   
  Kom därefter på linjen. Hon gick förbi första, kom igen. Hoppade kombinationen men jag var inte direkt i övertalningsläge och hon hade inte en plan på att gå själv. Så gick bredvid igen. Skärpte till mig, tänkte tryck, gav stöd. Kom lite nära men hoppade linjen med tänkta galoppsprång, men händerna smög upp och det gillar jag inte. Kom igen och la henne bättre, samt tänkte på att ha låga händer = mycket bättre! Kom från andra hållet, och det kändes riktigt bra. Fortsatte över räcke-räcke, på åttan. Kändes fortsatt riktigt bra. Avslutade med att hoppa linjen åt andra hållet igen, räckena och la på sockerbitsräcket sist så det blev en bruten linje (ostegat) på fyra språng, där jag dock lät henne gå litegrann.
   
  Det var både för- och nackdelar med passet. Jag känner inte super-duper-glädje-genomnöjd, vilket egentligen är pga bagateller. JAG red som tidigare, dvs före kraschen, med mindre stöd. Det går inte att göra så än, utan hon kräver mer stöd - vilket jag vet. Fördelen att jag glömde detta är att jag är helt tillbaka där vi var tidigare. Nackdelen är att Aleccis inte vågar ta av om hon inte får stöd men framför allt att jag inte riktigt tänker när jag rider och det blir lättare om jag gör aktiva val istället för att komma på saker efteråt. När jag ser filmen så undrar jag snarare hur jag inte kan vara nöjd, för hon är fin, hoppar bra och vi löser långsidan bra. Det grämer mig bara att jag inte tänkte på det där stödet.
   
  Hoppträningen på tisdag tänker jag mig såhär; rida med tryck och stöd. Tävlingen på söndag kräver jag går samma väg. Det känns bra, men ja, jag är lite orolig över min glömskhet. Tänka först, göra sedan.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.