• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • "En biljett till månen, tack"

  Jag trodde aldrig att den här dagen skulle komma, om jag ska vara ärlig. Fast... den har inte kommit helt, egentligen. Det råkade bara bli så.
   
  Grejen var att jag red Lillhäst. Det blir inte så stor variation direkt, utan är skogen och byavägarna som gäller. Lill själv var på Christopher Columbus-humör (som iofs inte har "upptäckt" någonting) och ville upptäcka saker, så han försökte smyga in på varenda jävla stig han såg, haha. Jag fick styra emot, vända tillbaka om han hann svänga och ha mig några gånger för att få honom att hålla (min) kurs. Ridturen flöt sedan på. Men jag märkte att han nog generellt börjar traska in i en nya liten trotsperiod. När det var dags att skritta av längde jag tyglarna, satt där i dressyrsadeln och började åka med. Fiskade upp mobilen ur fickan, precis som vanligt, och lät honom gå. Jag hann bara läsa en rubrik till en annons innan jag helt plötsligt "satt" en halvmeter över ponnyn och tittade ner på den svarta kroppen. Landade snett på halsen (tror jag råkade skrämma honom, för he didn't see that coming) och då snurrade han runt vänster så jag slungades av. Hoppsan. Hamnade på höften i vägkanten och såg ponnyn trava bortåt en sisådär tjugo meter innan han stannade, vände sig om och traskade tillbaka till mig där jag satt och kollade på honom. Han gick till mig och stod och kollade, nosade, mös lite med mig där jag satt. Jag orkade inte ställa mig upp, så vi stod/satt så en stund innan jag orkade sitta upp på honom igen. Med lika långa tyglar (och stigläder...) och mobilen i näven, haha.
   
  Lätt hänt ;) Det är så att han är ju himla tittig av sig. Och när han ser något som är framför så stannar han till, blir vinglig eller annat. Men när han upptäcket något asfarligt (t ex hålor i grusvägen, vattenpölar, hästbajs(! skojar inte!) eller bara att vägen har en annan färg på en plätt) så reagerar han med att flyga i luften. Det har hänt två gånger innan, men första gången stannade han precis efter så jag landade i sadeln igen. Andra gången var i galopp och då hade jag bättre följsamhet så då var det lätt att hänga med hans upp-åt vänster-rörelse. Men nu var jag långt ifrån beredd då det inte fanns något "farligt" där (han går där dagligen och ser alla stenar och dyl. exakt varje gång), och tänkte att allt var lugnt och fint. Dessutom var det faktiskt lite over kill av honom att reagera så grovt i skritt, haha. Klump! Det var definitivt inte det minsta med flit, den tanken fanns inte på många mil. Han skulle bara försvara sig eller något, och så råkade jag inte riktigt vara med på den planen. Haha, aja, någon gång ska ju vara den första ;)
   
  Sedan jag köpte dressyrsadeln förstår jag varför dressyrtanter (och gubbar) är så himla rädda för lite oplanerade rörelser från hästens sida. Man kan inte för sitt liv hänga med trevligt, utan hänger obalanserat på en skör tråd, eller något, höhö. Hade jag hade den andra sadeln (som jag bara använder när jag hoppar), så är jag rätt säker på att jag lyckats kravla mig kvar på honom.
   
  Men före Lillis red jag Aleccis. Samma sadel, typ samma sväng. Finns inget att anmärka på! Fin häst, lite stark här och där men det ingår ju när man ska ut och rida på henne. Hon går bara jogg-turer nu där tanken är lite avtrappning innan hennes vila. Mina tankar och planeringen om den skriver jag en annan gång.
   
  Hade han velat, så hade han kunnat slunga iväg en en bra bit, haha.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.