• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Efter regnstorm kommer solsken

  Hahaha, alltså Aleccis är världens roligaste att tränsa med bettskivor! Då man inte får starta dressyr med dem (dålig regel för min del då jag bara har dem som utfyllnad) så plockade jag bort dem i slutet på sommaren då vi gjorde vår debut i fälttävlan. Sedan hade vi lite spridda starter så jag satte aldrig tillbaka dem - förrän igår. Därför hade både jag och Aleccis tappat greppet lite i hur man egentligen tränsar med skiten i vägen, haha. Hon alltid jättesnäll att tränsa och gapar när man kommer med bettet, men igår så gapade hon alldeles för mycket och fick in den ena i munnen. Fick göra om då jag inte hade fört över nackstycket över öronen än, men då gjorde hon likadant så jag stoppade in fingrarna och drog ut den så den hamnade tillrätta. Ändå höll jag skivorna isär när jag bad henne ta bettet, men vi fick inte till någon snygg tränsning ändå.
   
  Idag däremot gjorde vi ett nytt försök. Jag särade på skivorna och bad Aleccis ta bettet. Då förde hon den främre (lösa? #professor i hästens anatomi) "mulmuskeln" höger, vänster, höger, vänster samtidigt som hon gapar lagom och tadaa - snyggt och ordning och reda! Men det såg så roligt ut! Hon är så charmig, haha <3 Som att hon verkligen förstod, lärde sig från igår och liksom löser det på, nästan, egen hand.
   
  Sen red vi en runda och DET ÄR SÅ ROLIGT! För jag har en HELT annan häst att rida på nu! Något har verkligen släppt (vilket vi ju alla vet vad jag syftar på) och hon är riktigt trevlig för det mesta. Sedan gör hon över i galopp och blir skitstark för att hon vill springa på våra "vanliga" galoppsträckor, men då försöker jag bara sitta upp och bryta av och när det är dags för galoppen sedan så försöker jag rida fram henne till min hand så hon är kvar och tänker att vi samlar istället för att bromsa. Fin trav nere i byn, sen lite till och från. Därefter var det en av våra galopsträckor igen där hon brukar bli riktigt på - men jag kunde bara sitta kvar, hålla om, stötta - bakifrån och fram OCH GISSA VAD?! Jag vet att jag måste våga sätta mer tryck i galoppen nu, så jag provade det OCH HON LÅG KVAR! Hon var stadig, lyssnade men samtidigt satte jag mer tryck i henne med sitsen. Så häftigt! Min tittiga, spända häst bara ROCKADE idag!
   
  Ååh, nu vill jag inget hellre än att ha en ridbana så vi kunde börja utmana oss... Och jag är sååå sugen på en P&R/klubbdressyr. Sökte runt lite kvickt nyss och såg att det skulle vara en i Tenhult idag - typiskt. Hade jag inte jobbat, så hade jag gärna åkt. Såg även att Tranås ska ha en P&R nästa helg. Frågan är om jag orkar/vill åka... Egentligen är ju hennes termin över och vi traskar in i jogg, som även ska kombineras med studs och därefter skritt-vila. Men samtidigt är det ju hoppning ;) Åka runt och jaga lite bokstäver är ju inte samma sak, haha! Sen är jag lite lat och bekväm av mig och vet i fan om jag orkar åka så "långt" (långt i dressyr-mått mätt) för bara en P&R. Troligtvis blir det inget, utan vi tränar vidare istället.
   
  Men hon är verkligen så trevlig just nu. Älskar henne så otroligt mycket! <3
   


  Kommentarer
  mathilda

  bra blogg, ponnylucky.blogg.se

  2015-11-29 @ 17:13:01 | URL: http://mathildaliv.blogg.se/
  Erica Svensson

  Väldigt fin bild måste jag säga!
  **missa inte min adventskalender på bloggen
  där man kan vinna fina priser!! **

  2015-12-01 @ 00:22:42 | URL: http://eeckisdonna.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.