• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dagens vrålspännande ridpass, eller något.

  Gick upp vid 03 för att jobba, och efter jobbet plus mat, blev jag nästan uttvingad till hästarna - tur det ;) För jag hade "låst in" gubbens bil med min bil (njae, det är inte så praktiskt att tillsammans äga fyra bilar, varav ha tre vid lägenheten, haha) och han behövde den. Asbra på sätt och vis, för då kom jag ut också. Annars är det ju ett helvete att ta sig upp igen om man väl landat på röven.
   
  Red Aleccis. Hade fusksnöret på, eller ja, det är mer av ett mentalsnöre - fyfan vad bra det är för MIG att rida med en hängande och slängande graman! Det håller mig fokuserad och motiverad till att verkligen genomföra det jag tänkt - och det blir inte massa galopp istället för det är roligare - och jävligt mycket lättare. Skrittade fram ute i mörkret, med pannlampa på som snarare gjorde att vi såg mycket sämre = grå vägg i form av en cirkel. Jaja, travade därefter BARA hur länge som helst (överdrift, men i alla fall en sisådär 60-70%, utöver skritt i nedförsbackarna, och det är mycket trav!). Fokus, fokus och fokus. Ställa höger, ställa vänster, lite skänkelvikningar, hästen ser något som är mer spännande - börja om, ställa vänster, ställa höger, hästen vill springa så fort den kan. Börja om, ställa höger, ställa vänster, skänkelvinkningar. Lät henne smyga in i galopp - och hon behöll lugnet och allt! Travade igen och vi kom till de mer kritiska platserna. Varierade mellan trav och galopp och hade lite mer att göra där ett tag. Det hade näästan kunnat rinna över för ett ögonblick, men jag är så glad att jag använde mitt huvud i stället och hämtade tillbaka mitt fokus. Noggrann ridning över granngårdens gårdsplan, galopp uppför sista backen och VÄRLDENS JÄVLA FINASTE HÄST när vi travade av!!! Åh, kärlek till min häääst <3 Så mjuk, lugn, stadig form, lätt i handen, vandrade som smör när jag bad henne flytta i sidled. Så jävla nöjd med oss idag, för det är så svårt för mig att hålla fokus och framför allt efter ett tidigt jobbpass. Jag har dessutom kläckt en till grej i ridningen! Det kommer verkligen hjälpa mig till en stadigare hästapålle. Jag har dålig kroppskontroll så jag har liksom glömt bort vad jag sysslar med, med andra änden av kroppen medan jag tänker på att göra en sak. Virrigt, men jag rider mer med ena sidan än den andra - inte prompt samma sida hela tiden, utan jag glömmer bort den sida, min kropp återigen, där jag inte är aktiv för tillfället. Så bättre fokus på stadiga nävar!
   
  Sitsen däremot var under all kritik idag. Men det var det lätt värt. Skitkropp till att inte bara kunna sitta ordentligt i sadeln, haha!
   
  Småhästarna vilade. Men imorgon blir det ombytta roller; Aleccis vilar medan småhästarna springer i skogen.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.