• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Bor man i ett i-land när man klagar på att man svettas i -10?

  Kallt, svarade termometern, när jag skickade en frågande blick. Nästan tvågradiga kylgrader. Hutter. Drog på mig en varm stickad tröja, den asvarma fluffiga tröjan från Mountain horse, och min älskade skitvarma Spooks-vinterjackan. Termobyxor nertill och Muckboots på fötterna. Dessutom givetvis mössa och tjocka vantar. Resultat?
   
  Svettades som en jävla gris! Fan, det gick ju inte över heller! Sprang runt där med vattenhinkar, havre, täcken, kratsade hovar, borstade och sadlade/tränsade. Var tvungen att ta av mig MH-tröjan innan vi stack ut och red. Då var det perfekt helt plötsligt. Och utan vantar givetvis. Går inte att rida med vantar, även om det är -10.
   
  Aleccis var stundstals riktigt trevlig, och resten... mindre trevlig. Men jag känner att vi lyckas knäcka den där koden och det känns lovande. Nu är jag medveten även om den tygeln jag inte aktivt fokuserar på och vi har bättre kontakt/kommunikation. Så det känns bra.
   
  Lillis tänkte jag mer på balans, men lät honom även galoppera uppför himlabacken. Lite jobbigt, sa han. Red neråt byn också. Helt okej pass med Lillhästen också.
   
  Ida tar Pärla efter skolan sedan.
   
  Det må vara fruset och hårt i backen, men vi har ingen direkt snö. Däremot frost och frosten gör gräset halt - så det går inte att rida på något gräsunderlag. Det blir vägarna tills vidare. Skritt, trav och galopp gäller däremot fortsatt, men Aleccis skrittar generellt lite mer nu då jag inte vill ha henne superasmegajättetaggad utan det räcker med den vanliga energin (som det inte är något som helst fel på för övrigt, haha).
   
  Förra vintern. <3


  Kommentarer
  Evelina Blomqvist

  Jag klagar på köldskador i +10 hahaha ;)

  Svar: Hahaha, jobbigt lång vinter för din del då ju ;)
  vinna.blogg.se

  2015-11-23 @ 18:08:37 | URL: http://evelinablomqvist.se
  Elsa

  Oj, hur kan du svettas haha?
  Jag fryser ihjäl när det går ner mot nollan ;)...

  Svar: Haha, i vanliga fall gör jag ju inte det ;) Var bara en brist i förhållandet kläder vs väder - för mycket kläder xD
  vinna.blogg.se

  2015-11-24 @ 21:09:30 | URL: http://elsajohnsen.for.me


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.