• START
 • OM MIG
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Lillis och foderbilen på grusväg


  Lillhäst fick träffa på foderbilen med släp igår när vi red. Jag introducerade en på ett inbjudande, lugnt och trevligt sätt och han tog det såklart med ro. Unghästar och orutinerade hästar är, som jag nämnt tidigare, lite av "magneter" när det kommee till mycket energi och dedert gäller även Lillis till viss del. Så lite suger han i sig men är fysiskt obrydd. Högsta betyg :)

  ATM

  <3

  Så viktig

  Hon är så viktig för mig. <3
   
   

  Älsklingen ❤ Jag ville hoppa, och eftersom jag bara har min tant att hoppa med så fick det såklart bli på hennes villkor. Korta studs med inte ens två meter emellan (hennes gamla kropp orkar inte gå stort) och tre språng fram till ett kryss. Hon var så duktig! 🏇💨 #fjording #25yo #showjumping #skogen

  Ett filmklipp publicerat av @jagheterjessica Maj 10, 2015 kl. 7:31 PDT

  När det egentligen är dags att sova

  Klockan är två och jag känner en stark känsla av att vilja gräva ner mig och helst även gråta tills ögonen försvinner. FAN I HELVETE VAD JAG SAKNAR MIN HÄST :( Åååh, det spelar ingen roll att det finns andra hästar, jag vill ha min älskade jävla häst <3 Självklart plågar jag mig med bilder, filmklipp från träningar och tävlingar. Jag vill inget hellre än att få sitta där uppe, kanske hata mig själv för att jag är för dålig för henne, älska henne som ställer upp för mig eller bara ta en joggingtur i skogen med lite för mycket och lite för snabb galopp. Eller njuta av att vi kan ge oss ut barbacka och komma tillbaka samtidigt. Allt det där lilla är just nu så stort, så stort och betydelsefullt, men det känns som det är så långt borta. Men det är inte det. Faktiskt. Jag är bara otålig och jävligt ensam när jag inte har min bruna häst att hålla i mig på när hon inte vill lyda. När stenarna vill äta upp henne och alla hjälper betyder galopp eller fortare. De där vanliga dagarna liksom. När tajmingen inte fungerar och precisionen suger precis som vanligt. När obalansen får henne att öka och den lata ryttaren inte begriper att kroppen ska användas. Det där lilla. Jag saknar henne så det gör ont. Vi ska ju bli bättre, och man kan inte bli bättre av att vänta. Det finns massa tid, som just nu rinner mellan mina fingrar och som jag inte kan använda. Det gör mig så stressad.
   
  Men på tisdag ska vi börja promenera. Längtar! Jag och min älskade häst <3
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Så sjukt gamla bilder en del, och definitivt inte i kronologisk ordning. Finis.

  ... det är inte som det ser ut?

  Haha, alltsåå...? Vad är det för fel på min ponny? Hahahaha!
   

  Jag har ju nämnt det förr, att Lillis bara vill hångla hela tiden. Och ja, vad säger inte den här bilden då? Var i hagen och mös med mina älskade hästar, och sen ba - pusspusspuss. När jag och Aleccis skulle ta selfie. Det är ju en sak när en annan inkräktar på Hästs huvud, men när Häst inkräktar på Människas huvud. Näääe. En helt vanlig dag, typ (;

  PS, kolla in Aleccis, söte <3

  Resultat Lillis P&J i Sävsjö (19/4)

  Jag öser beröm över honom för han är så jävla fläckfri! Lasta, åka, ta ur, göra ordning, rida fram, hoppa fram, starta x2, lasta, åka hem, lasta ut och kasta ut i hagen <3 Okej, lite väl nyfiken blir han när man kommer till ett nytt ställe och tittar lite omkring sig med några fler steg än man bett om, men herregud, en så fantastisk fyraåring kunde jag knappt önska mig. Vilken ponny!
   
  Vi hoppade 60 och 70 cm. Första starten var den bästa, då jag i nästa blev lite för "push:ig" och slarvig. Jag är så mån om att han ska fram, fram, fram att jag nu när han rör sig framåt och förstår hindren och bjuder på dem ändå är kvar i det tänket och då blir det ingen rättvis ridning. Språngens högsta punkt blir inte över hindren, utan jag lägger honom alldeles för nära flera gånger. Nu ska vi byta ut pushandet mot mer vuxen ridning i form av precision och så småningom kunna "spänna bågen", och börja påverka galoppen. Men återigen - vilken kille! Här är filmerna. :)
   
   

  RSS 2.0