• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Sol igen!

  Jag tycker nästan synd om Lillis. Han skriker att han vill riiidaaaa! Men Aleccis är första prioritet, och därefter blir det Lillis på lediga dagar och när jag hinner. I förrgår gick han demonstrativt ur boxen, vände sig och om vägrade gå in igen. Och inte av tjurighet, eller leta-godis-het, eller bråkighet, eller oförstånd - utan jag förstod mycket, mycket väl vad han ville. Jag sa åt honom att gå in igen, då gick han till tröskeln, med huvudet in mot boxen. Men längre än så gick han inte. Petade på rumpan och smackade. Han flyttade rumpan i sidled fram och tillbaka och sen vände han på huvudet och tittade med bedjande blick, HAHA. Nehedu, inte idag. Inte idag heller... Stackarn. Så fick han gå ut i hagen igen. Jävligt sönderplågad den där stackarn. (;
   
  Igår fick han rida igen! Överlycklig liten ponny! Vi red bort till oljetorpet, värmde upp och hoppade skogshindren några gånger fram och tillbaka. Finfin! Bjudning hade han rejält av emellanåt och försökte ta tyglarna i anridningen. Han försöker att inte riva och anpassar sig och försöker taxera ibland - oftast genom att gasa och det blir inte riktigt rätt alltid, haha. Kommer lite nära då, om man säger så. Men ja, han är trevlig. Är bra sugen på att ta med honom ut på äventyr så snart det arrangeras något här omkring (och jag är ledig, och jag inte är iväg med Aleccis - de har verkligen tendens att krocka, alla hästsaker).
   
  Aleccis dressyr på LP efteråt. Kändes inte som det skulle bli ett awesome pass då jag var trött, hungrig och det var mörkt. Men det gick över förväntan! La på mer innerskänkel för att "se vad som hände" och roligt nog så gav det önskad effekt och inte som tidigare att hon flöt ut mer, utan hon försökte forma sig och ja, det var roligt. Har ju fått påbackning att hon är stel och det vet jag - och det är tack vare att hon ridits på det viset (endast för ytterhjälper - så rak som möjligt i svängar och anridningar) som vi har kommit dit vi kommit. Och nu är det dags att börja försöka forma henne lite mer. Absolut inte sönderböja och slita och dra, och definitivt inte på en ouppvärmd häst som många, många tyvärr utsätter sina hästar för. Här är det milt och försiktigt. Jag vill inte ha sönder henne genom att tvinga henne göra saker som de fysiskt sett knappt KAN göra, men ändå vill ryttarna att hästarna ska börja sönder sig. Hästarna gör det ja, det gör de. För de vet ju inget bättre. Men här har ni en motståndare till det, och därför tar vi det bästa från olika världar och försöker göra vår egen ridning av det. Dags att börja lirka fram en mjuk formning i hästkroppen. :)
   

  Idag blir det dressyr med båda på LP. Och promenad med Pärlis. Och rida Sacke i eftermiddag. Och det allra, allra bästa av allt; NAKNA HÄSTAR I VÅRSOLEN! Åh <3


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.