• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat Värnamo Cup deltävling 3 med Aleccis (28/3)

  Ja, vad ska jag säga. Vi har haft bättre tävlingsdagar. Båda rundorna var rätt kassa, men en enda sak är jag så jävla glad för - men vi tar det i kronologisk ordning.
   
  105 cm bed. A/A:0 med totalfel - finalen i Värnamo Cup
  Aleccis och jag låg trea, med två poäng till andra platsen, och med många med ett poäng mindre än oss bakom oss i cupen när tävlingen började. Vi startade som nr 43 - dvs hann kolla på ett relativt stort gäng ekipage innan det var dags att ta ut och göra klart för start med allt det innebär. Det kändes bra innan start, inga konstigheter och hon är kanonfin på hinder. När jag gick banan så fanns det alternativa vägar i omhoppningen, och vad ska man säga. Jag ville vinna, så jag red alla korta vägar. Men hon är rapp och jag var för sen så alla satt inte 100 procentigt, men alla bommar låg kvar även om svängarna inte blev perfekta. Däremot så var det en väg som var... lite väl, för mig och Aleccis. Vi skulle komma snett, kort och dessutom var hindret lite dolt - dvs "kommer hon se hindret i tid, kommer hon uppfatta att det är ett hinder" - vad frågor jag frågade mig under bangång. Men när vi väl var igång så satsade jag fullt och tog även den svängen - och vi satte den fan! Så jävla glad för det! Däremot så ville jag ha gått innanför pyntet efter nästa hinder, men märkte att det inte skulle gå, dock hade jag redan tagit i henne och halvhjärtat börjat sikta - i samma stund jag tar i henne så avbryter jag hoppet och vi river hindret vi var över med bak. Att höra bommen falla och veta att vi inte bara red bort oss i klassen, utan även mer eller mindre gav bort våra 1000-1500 kr som vi hade kunnat vinna om vi kommit tvåa eller trea i cupen. Blääää och fan och skit också. Körde ändå på och ville testa Aleccis och försökte ta sista svängen också. Den blev sämst, men hon är så fantastisk och kämpar verkligen med mig även när jag är "slö i både skalle och handling", så efter att vi nästan krockat med ett hinder så var det ändå bra flyt sista biten när vi kommit igång igen. Snabbaste tiden, men vad gör det när man sumpar bort det totalt och hjälperna inte är synkroniserade. OBS! Det ser förjävligt ut. Redan över första hindret hamnade jag efter i språnget och tvåan var lite flängigt, sen var det bättre tre, fyr, fem men över sexan glömde jag först bort att det var dags att svänga så när jag kom på det började jag i fel ände; hand före ben, så det blev dragit och... hemskt. Tar med mig att jag måste vara mer "DÄR" i hjärnan, ha bättre framförhållning och sen får jag väl för fan lära mig att låtsas vara lugn när jag själv blir så förbannat taggad. 0+4 fel.
   
  Jag vill varna 1. känsliga tittare, 2. pryda tittare, 3. hästar är porslingsdjur-tittare 4. tittare som har typ hörsel-ont-i-öronen för jag rider med munnen 4. tittare som tror att detta är mitt mål med ridningen (hahaha). Detta är alltså jag som inte kan kontrollera mig eftersom jag själv blir så jäävla laddad - och det får stackars hästen sota för. Ja, hon lider - det syns. (Eller?)
   
  OBS, OBS, OBS! Jag säger inte "HOPP, HOPP, HOPP" - utan ÖPP, ÖPP, ÖPP - dvs "hejda dig!" och det är ett uttryck jag försökt byta ut eftersom folk ifrågasätter varför jag säger hopp?! Försöker vänja mig in med "hööw" a la western, men då måste jag tänka. Öpp kommer automatiskt. Och egentligen vill jag inte visa filmer öht. Haha :( Vet ju att det ser förjävligt ut...
   
   
  110 cm bed. A:0/A:0
  Nästa klass var ett rent fiasko... Jag startade som nr tre vilket givetvis innebär framridning och framhoppning före bangång. Och jag har i mina dar väldigt sällan behövt starta så tidigt och har fruktansvärt dålig rutin av det. Så jag gjorde en rejäl nybörjartabbe. Red fram och hoppade fram - hon kändes fin och med på noterna. Sedan fick mamma hålla i och gå med henne i en kvart. Det är typ det mest effektiva sätt som finns att "stänga av" en häst, i alla fall mina hästar. Jag var så fokuserad på att komma ihåg banan att jag bara rulla runt lite med henne i några varv på volt i galopp och ställde mig sedan för att hålla mig beredd, eftersom de ropade på mig. Inne på banan tog jag lite mer galopp, och skrittade sedan runt i väntan på min tur. Jag hade fått uppmaning att försöka rida snyggare (eftersom det var "jag skäms över er-nivå" i första klassen), därför rider jag lugnt och fint mot första hindret, och fortsätter mot andra. Stopp. Blev så rädd att hon skulle börja stanna att jag tryckte på och röt på henne i anridningen till nästa och då blev det flängigt och hastigt istället så vi sparkade ner ett hinder av bara farten. Så förskräckligt skitkass runda alltså. Det som i själva verket hände var att vi båda mer eller mindre sov och inte var redo. Lugn var hon inte, utan det hon var var snarare "inte igång" och definitivt "inte framför skänkeln" - där har vi det. Med facit i hand skulle jag ridit betydligt mer aktivt på den korta stund jag hade på mig; tempoväxlingar alltså. Men istället gick vi ut från banan med 9 fel.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.