• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • HAN KAN!

  I torsdags red jag med Ida; hon fick ta Lillis och jag tog Aleccis. Grejen var bara den att jag inte hade hjärta att lämna mitt gula fluff hemma... Så vi hade med oss Pärla på släptåg, lös såklart. I byn, haha. Brukar ju hålla mig till skogen annars när hon är med, men hur roligt är det att rida i skogen då? (Frågar man Aleccis svarar hon: "JÄTTEKUL!" och så är det full gas och dragkamp och dessutom hopp och kast i sidled för allt som måste hållas koll på i diket.)
   
  Uppför dahlsedabacken så är det alltid galopp, så även denna kväll. Aleccis först, Lillis och Pärla först ganska jämnsides men sen sprang han ifrån henne. Uppe på toppen sen körde han ner huvudet och, hör och häpna, BOCKADE! Say whaat?! HAHA, nu har jag (fast... jag kan inte ta åt mig äran, för det var ju Ida som red, haha) äntligen fått honom att visa lite känslor på ett lite luftigare sätt. Det gillar jag :D Jag tycker det är viktigt att hästarna ska få upptäcka att det är ett önskat beteende, att de ska få visa känslor.
   
  Jag trodde att Aleccis skulle vara döjobbig eftersom hon har haft de tendenserna och så var ju alla hästar med, och så är det alltid lite svårare med koncentrationen när Pärla är med. Jag vill ju hålla ett öga på henne emellanåt, och då bryts mitt fokus på det jag gör/borde göra. Men hon var himla trevlig faktiskt, höll på att bli lite på ett tag, men då tog jag ur fötterna ur stigbyglarna och ansträngde mig lite hårdare och då var hon tillbaka igen.
   
   
   
  Igår red jag Aleccis efter jobbet. Vi började rida i skogen... Jävligt bra idé, inte. Slutade med LP och en lite vassare ryttare som för en gångs skull inte nöjde sig med att Häst "bara" var lugn och lagom lydig, utan pressade lite till. Roligt nog så var Häst med på noterna och skötte sig så nära exemplariskt det bara kan bli!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.