• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • "Följ mankammen!"

  Jag trodde knappt jag skulle hinna hem till hoppträningen då jag först och främst fick lite "sovmorgon" och därefter tjöt bilen hejdlöst både till och från mejeriet. Fy fan, haha, var så död i öronen efter det. Och typ skrek när jag skulle prata. Skeppade in hela maskineriet på verkstaden men självklart slutade det precis då. De pillade lite och varken där eller senare varnade han igen, utan sen fungerade det. Tack och lov! Hade aldrig klarat 12 timmar i det där tjutet. Sen flöt dagen på bra och jag slapp till och med att köa i Jönköping, så jag var inte hemma jättesent ändå. Skönt!
   
  Över till hoppträningen istället.
  Redan hemma var Aleccis laddad när grejerna åkte fram. Sen blev det inte mildare direkt. När jag gick från skötardörren och skulle bak för att öppna lämmen på transporten så dansade hon omkring som en tok där inne. Jag gick fram och kollade vad hon höll på med. Det som mötte mig var spetsade öron, lysande ögon och ett nickande huvud. Bråttom, bråttom ut sa hästen! Haha. Släppte ut henne och parkerade henne vid bilen, med lätt knutet grimskaft längst ut. Hon tog ett steg i taget mot manegen tills hon inte kom längre. Nog för att hon brukar tycka om att komma iväg och framförallt för att hoppa, men idag var hon lite extra taggad.
   
  På framridningen gav hon ett rätt tjurigt uttryck, fast inte genomtjurigt utan mer temperamentsfullt och laddat. Lite halvuppblåst i övergångar och sådär, en och annan bakutspark. Ärligt talat trodde jag att jag skulle ha mycket att göra och fullt upp på alla plan. Men hon lugnade sig snabbt, och var som mest laddad bara när vi värmde upp och hoppade fram. Sen flöt det på bra. En runda blev jag lite distraherad i en anridning och sedan lät jag henne rulla på, vilket inte var min tanke egentligen. Det bara blev så när tyglarna gled lite mellan fingrarna, jag tappade fokus och hon tog för sig framåt. Men rundan därefter, som också var den sista, så kändes det riktigt bra.
   
  Jag har haft sånt jävla hjärnsläpp! Haha, i typ ett halvår dessutom, eller ännu längre. Jag har glömt(!) var man ska göra av händerna i språnget och har haft kvar dem "hos mig" och varit väldigt snål med eftergift. Det tog jag faktiskt tag i idag, och efter två hopplösa försök så var jag tvungen att fråga vart jag skulle ha dem, haha. "Följ mankammen!" Sen var det inga konstigheter längre, utan nu ska jag stoppa in det i "permanent-ridning-som-ska-sitta-utan-att-tänka"-facket, så blir det mycket bättre.
   
  Och jag skulle ljuga om jag inte påstod att det var roligt att höra Lasse se tillbaka på vår resa och berömma vår utveckling. Ingen som jag känner kan väl missa den, men ändå är det roligt att få höra det :)
   
  <3


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.