• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Det här är ingen modeblogg, men...

  Det där med kläder... Alltså vanliga kläder, sånt man nästan aldrig har på sig, ni vet? Stallkläder aka "skruttkläder" och jobbkläder, det är det enda man behöver - men det finns trots allt en tredje kategori; vardagskläder. Och det där har snuddat min tanke litegrann.
   
  Jag har alltid haft svårt att köpa kläder. HATAR DET, är ett ganska milt uttryck i frågan. Det är bara skräp, skräp och ännu mer ointressant skräp. Frågan är vem fan som ens tar på sig skiten som hänger i affärerna idag?! Och om man väl hittar något som kanske eventuellt möjligtvis skulle kunna funka - tro fan skiten sitter hur illa som helst. Jackpot! - inte.
   
  Mitt problem, förr i tiden, säg för en sisådär några år sedan och bakåt, då var problemet att det enda som fanns just då var fjortiskläder. Och eftersom jag inte bär sådant elände så var det inte så himla lätt... Inte nog med att det var det enda som såldes, det var även alldeles för många som bar kläderna och som kanske borde ha valt något annat, såhär med facit i hand. Skärp under brösten, och tights bland annat. På allt ifrån 10-åringar till 50-åringar. När inte ens 15-25 åringar borde bära det, för hur såg det ens ut?! Nej, jag fick gå där i mina slitna jeans och förstora tjocktröja (det bästa som finns btw), alternativt i de übervanliga, men helt okej, boxarlinnen. Det var förvisso helt okej. Jag menar det var inte direkt så att jag saknade något, haha. Problemet var ju att jag inte kunde köpa något nytt, och hur lite jag än vill det så kommer man inte direkt undan.
   
  Men nu, mina damer och herrar! Ser ni vad som har hänt?! Tro inte att det är med en allt för entusiastisk ton jag skrev det där. För nu har vi ramlat ur fjortisklädersfacket, och istället in i.... tamtaradam - TANTfacket! Vafan?! Nu är det istället bara, bara tantkläder som pryder butikerna. Men ärligt? Haha, och nu då? Blusar med spets och konstiga mönster, bara för att nämna ett plagg. Det finns säkert fina också, men jag har inte hittat dem än. Och jag vet inte vad alla varianter heter. Tål det inte. Nyss trampade tanterna, och småbarnen, runt som fjortisar och nu är ALLA (småbarn, ungdomar och tanterna) tanter.
   
  Gissa vad? Alla får klä sig precis som de vill. Det är egentligen inte där problemet ligger. Problemet är att jag inte tål trender, inte heller mode och definitivt inte att alla vanliga kläder (en helt vanligt tröja till exempel, och jeans som inte går upp till pannan för fan) knappt går att få tag på i en vanlig, modern klädbutik. Det borde finnas ett tidlöst hörn där det konstant skulle finnas helt vanliga jävla tröjor och byxor. Inga tuttskärp, inga leggins/tights/långkalsonger-med-annat-namn-bara-för-att-det-inte-går-att-ha-på-sig-långkalsoner-om-man-råkar-vara-tjej, inga tantblusar eller något som har med tanter att göra. Inte än. Man blir tant ändå till slut, så varför stressa...
   
  Det absolut allra snyggaste klädplagget (eller; "Den allra snyggaste kläden" som jag egentligen vill skriva. En kläd liksom, allt är en kläd; byxa, tröja - en kläd, kläden. Så logiskt. Ett ord som jag använder, och som har en tendens att störa har jag märkt, haha), det är tjocktröjor/hoodies/luvtröjor/kalla-det-vad-du-vill-tröjor, både på killar och tjejer. Fint, enkelt och praktiskt. Kan inte bli bättre än så. Länge leve tjocktröjan!
   
   


  Kommentarer
  emelie behrmann

  Vilka jävla affärer är du vilse i då? Har ni inte HM? Där finns det ju en massa vanliga brallor och fett vanliga tröjor, kolla bara deras "basic" avdelning.
  Fast va fan vet jag mitt senaste vanliga klädesplagg (ej stallkläder) köpte jag i augusti hahahaha

  Svar: Hahaha, fan gnäll inte :O Om jag fick bestämma skulle alla vara könlösa och det skulle vara förbjudet med tantkläder, fjortiskläder och tjockade stickade tröjor med öppna(?) kragar och stora knappar som framförallt hittas på "killavdelningen". Haha, fula kläder är jobbigt jao. Jo, vi har HM, samma skit där som överallt annars. Kanske finns bättre alternativ på den basic-avdelning du är inne på? Gillar inte HM, så är inte där om jag inte måste. (Måste man ens ha kläder?)
  vinna.blogg.se

  2015-03-27 @ 03:07:11 | URL: http://komkoma.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.