• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Bra-a-a-a!

  Har haft en superduperdag idag! Hundra procent skitbra hästdag - det satt väldigt fint såhär när motivationen har dippat ett tag. Det finns en viss (kan vara rätt stor) inverkan från den så olägsna och näst intill fridlysta SOOLEEN! För ja, den tittade fram, sen tittade den bort igen, en sen tittade den fram igen. Och boom, så blev det en bra dag.
   
  Det fanns en baktanke med att jag började med Lillis, faktiskt. Den kommer här: jag tror jag har kommit på mig själv med att försvara Aleccis svaghet med min styrka = inget bra alls. Jag har "tappat balansen", och har blivit förjävla lat. Aleccis har själv varit rätt jobbig att rida - men det är ju inte hon; det är JAG (såklart). Men jag har missat att jag blivit lat och ja, då blir det pannkaka. Så nu var min tanke att känna efter lite och se om polisen i mig kan rappa upp den lata boven och lösa problemet.
   
  Över till Lills då. Han kastade med huvudet, ryckte till i mitten av kroppen (typ miniminimini-känna efter hur man skjuter rygg) och pep. Och så var han lite extra tittig. När det började rycka sådär i honom tänkte jag nästan att det kanske var dags att hålla i sig, haha ;) Men hallåå?! Det är ju Lillis vi pratar om. När han fick komma igång och röra på kroppen i lite högre tempo så blev han filbunken själv, precis som vanligt, fast lite extra tittig då, och så var det ett helt vanligt bra pass trots vårkänslor. Vi red i byn och dressyrade litegrann på LP.
   
  Och jag kunde bekräfta min tanke om lathet. Lillisen är så liten att man inte behöver anstränga sig, utan bara sitta upp på honom och sitta ihop, rama in och tada - där är ponnyn, så enkelt och inte så jobbigt alls, bara lagom jobbigt - när proportionerna är som de är.
   
  Aleccis var nästa och jag kände ju direkt hur jag suttit och latat mig den senaste tiden. Åh, så trött jag blir på mig själv! Så redan i framridningen var jag skitnoga med att dagens pass ska gå i balansens tecken. Tänka rätt och efter uppvärmning åka runt utan stigbyglar (för när jag rider barbacka går hon ofta hur bra som helst - dvs då måste jag balansera upp henne/oss för att det inte ska bli farligt och då blir hon lugn och med balans kommer samling/lugnare tempo. Som jag nämnt många gånger innan så är spriniga hästar just springiga för att det är obalanserade - Aleccis är definitivt en av dem).
   
  Jag red med en annan tanke och känsla idag, och sen red jag henne utan stigbyglar på LP - hon var hur fin som helst! Så härmed blir det skärpning av ryttare och dags att anstränga sig lite.
   
  Poängen har nog inte kommit fram helt - det är alltså så att Aleccis är ju några storlekar större än Lillis, och med ungefär lika mycket mer vilja att ta sig framåt, NU och fort (hon vill ju springa också, men det kommer från obalans) så det är så mycket svårare att rida ihop henne. Inte så himla konstigt, för egentligen är det hur uppenbart som helst men jag har helt och hållet halkat ur hela känslan. Nu ska vi tillbaka!
   
  Sist ut av mina var Pärla. Vi tog en promenad på 50 minuter i vårsolen. Bästa, bästa Pärlhästen <3
   
  Men min hästiga dag tog inte slut där! För sen åkte jag ut och red Sacke för första gången sedan hans vila som blivit längre än planerat pga skitdåligt underlag och platsbrist. Han är fem år nu, och var över förväntan att rida på. Skötte sig exemplariskt!
   
   
  Sorry för långt, ointressant och rätt ingående blaj. Men nu så! Bra dag med samtliga hästar och sol. Fan vad bra!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.