• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Sömstick och hoppträningar

  Aleccis var oren för ett tag sedan. Ett sömstick var med största sannolikhet boven i dramat men där försvann en månad med hältcheck, vila, skrittpromenader och sedan igångsättning och vi gick även en bra bit bakåt i vår egen utveckling. Inte direkt superkul och Aleccis är sista hästen på jorden som skulle "vila sig i form". Det är som att sitta på en galen noshörning helt utan broms eller ens intresse av att hejda sig. Plocka fram ett hinder och hon förvandlas helt plötsligt till ryggradslös - på två vis. Jaja, bara backa hundra steg och börja om.
   
  Hon ånglokar fram när vi låtsas att vi ska dressyra, ånglokar fram mot hinder men vågar sedan inte hoppa. Precis som förr. Och att gå från en, för att vara Aleccis, riktigt fin och ridbar häst - till något helt oridbart med en enda funktion; full gas, är fan inte roligt.
   
  Vi var i alla fall med på det som då alltså blev första hoppträningen. Där var hon roligt nog faktiskt bättre än förväntat, vilket vi var överens om, både jag och Lasse. Hon var nämligen inte så studsig och hoppade allt (även om det varken var högt eller komplicerat - men jag kunde inte reglera henne över huvudet taget. Var ändå nöjd och tänkte att nu kör vi härifrån liksom.
   
  En vecka senare var det dags igen; denna gång på gräsbanan. Men då kommer hästfan knappt över 70-80 cm!!! Alternativen radar upp sig; 1. Har hon ont? 2. Tror hon att hon har ont? 3. Är hon "bara" feg/osäker? Jag orkade inte med det jävla tramset så jag sparkade till henne när hon stannade, och i vanliga fall har jag stort tålamod med henne, men det jag kände var rent jävla trams. Nu är jag iofs säker på att det inte var min "ponnyspark" som gjorde någon "nytta", men sista rundan sedan så släppte det och hon var som vanligt igen! "Som vanligt" i form av inte det minsta reglerbar, men ändå. Öronen framåt och sög tag i hindren - och hoppade. Men det blev en väldigt icke-krävande träning, vilket passade utmärkt i planeringen.
   
  To be continued...
   
   
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.